Sanatoria Klimkovice: Tradiční atraktivní soutěž škol Zlatý masér

12.10.2022 12:39 | Tisková zpráva

Obrazově atraktivní program odstartuje v 10 hodin sportovní masáží, pokračovat bude ve 12.30 synchronní sportovní masáží, kdy jednoho klienta masírují dva maséři.

Sanatoria Klimkovice: Tradiční atraktivní soutěž škol Zlatý masér
Foto: mesto-klimkovice.cz, Jozef Oravec
Popisek: Klimkovice

V doprovodném programu od 11.30 vystoupí žáci oboru předškolní a mimoškolní pedagogiky pořádající školy Dakol s hudebním číslem, žáci oboru hotelnictví připraví na 14.30 barmanskou show. V 15 hodin se budou vyhlašovat výsledky. 

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí

Jediná soutěž svého druhu ve střední Evropě se uskuteční opět v atraktivním prostředí prosklené kolonády klimkovických lázní. Stejně jako v předchozích letech i tentokrát očekávají pořadatelé ze Středního odborného učiliště Dakol z Petrovic u Karviné hojnou účast středních škol z České republiky i ze Slovenska. Loni své dovednosti předvedly týmy z patnácti škol. Energii do pořádání akce i do účasti na ni školy investují hlavně proto, že soutěž vytváří prostor pro výměnu zkušeností mezi žáky i pedagogy škol, posiluje u studentů hrdost na profesi i vědomí její potřebnosti, zvyšuje její atraktivitu, vytváří větší povědomí o významu práce maséra zejména na různých odborných pracovištích, kde je nezbytná rehabilitace. 

Sanatoria Klimkovice si pořadatelé pro svou prestižní akci zvolili kvůli příhodnému prostředí.  Lázně patří k pracovištím, která se bez šikovných masérů neobejdou. V Klimkovicích pracuje dvacítka masérů, jejich činnost je velmi důležitou, v podstatě nenahraditelnou součástí rehabilitačního procesu a regenerace pacientů s různými typy neurologických onemocnění, s bolestmi zad, po operacích velkých kloubů, po gynekologických zákrocích a podobně. Masáže různých typů v klimkovických lázních patří také mezi hojně využívané, volně prodejné procedury. Pro klienty, kteří jsou aktuálně v klimkovických lázních na rehabilitačních pobytech, je soutěž zajímavá hlavně proto, že se lépe seznámí s významem masáží v rehabilitačním procesu a uvědomí si jejich náročnost.  

Absolventi tříletého oboru masér i čtyřletého oboru s maturitou z Karviné nacházejí často uplatnění nejen v lázeňských zařízeních, ale také například v beskydských wellness hotelích, v nemocnicích, ústavech a domovech pro seniory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …