Sbírka Daruj hračku s Českým rozhlasem chce letos splnit 3762 přání

18.11.2012 9:30

V pondělí 12. listopadu začal již čtrnáctý ročník vánoční sbírky Českého rozhlasu a společnosti Tango Havlíčkův Brod „Daruj hračku s Českým rozhlasem“ pro opuštěné a handicapované děti z dětských domovů a ústavů sociální péče. Jen za první den sbírky si posluchači rezervovali 1402 dárků!

Sbírka Daruj hračku s Českým rozhlasem chce letos splnit 3762 přání
Foto: Český rozhlas
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Databáze dětských přání, ve které je letos 1881 dětí, je posluchačům k dispozici na stránkách darujhracku.rozhlas.cz. Zde najdou seznam dětí, jejich přání a mají možnost vyhledat děti i podle věku, domova nebo jejich handicapu. Při rezervaci dárků se zájemci mohou podívat také na naskenované obrázky jednotlivých dětských přání, jak je ztvárnily samy děti. Dárci mohou sledovat i momentální statistiky a úspěšnost sbírky.

„Počet dětí a jeho skutečně veliký nárůst oproti loňskému roku na mě a Pavla a Milana, manažery sbírky na vozíčcích, působí skutečně rozporuplně. Na jedné straně je to tragédie a opravdu nehezký obraz doby a situace v naší zemi, na druhou stranu je to o důvěře, se kterou se na nás v době, kdy mnoho podobně zaměřených organizací jako Tango končí, obrací stále větší počet domovů, ústavů a zařízení. Zkušenosti z předchozích ročníků ukazují starou pravdu, že když je ouvej, což v naší zemi je, tak se lidé v podzámčí o svoji bramboru rozdělí s větším srdcem než ti na zámku o celou pečeni. Naše veliké uznání patří Českému rozhlasu, který rok co rok ukazuje, že je zkrátka „náš“. Posluchačům Českého rozhlasu, kteří ukazují, jak silná a vnímavá jsou naše srdce, všem dobrovolníkům a lidem z GLS, kteří jsou těmi „skřítky s dárky,“ říká Pavel Klempíř, ředitel projektu Daruj hračku

I letos se strategickým partnerem sbírky stala společnost GLS Czech Republic, specialista na nonstop přepravu balíkových zásilek. Pro projekt Daruj hračku garantuje bezplatné doručení dárku z místa, které si dárce určí, do 24 hodin do Českého rozhlasu. Přesný návod, jak doručovací servis využít, naleznete na darujhracku.rozhlas.cz.

Zakoupené dárky mohou posluchači také zasílat až do 11. prosince poštou na adresu: Český rozhlas, Vinohradská 12, 120 99, Praha 2. Další možností, jak doručit dárek je osobní návštěva. Až do 14. prosince je možné jej přinést do budovy Českého rozhlasu, na adresu Římská 13, Praha 2. Pomocí webové kamery mohou všichni sledovat dění na sběrném místě online.

Pro mimopražské dárce jsou kromě jmenovaných způsobů dopravy k dispozici také regionální stanice Českého rozhlasu a jejich krajská studia. Jejich přehled naleznete zde.

„Letošní, již čtrnáctý ročník sbírky Daruj hračku, je dokladem toho, že sbírka má své místo v aktivitách Českého rozhlasu. Jsem moc rád, že Český rozhlas spolu se společností Tango Havlíčkův Brod usiluje o splnění tisíců přání dětí z dětských domovů a ústavů sociální péče,“ doplnil René Zavoral, náměstek generálního ředitele Českého rozhlasu.

V roce 2011 vzbudila sbírka mezi posluchači obrovský zájem. V databázi bylo 1405 dětí, které si přáli celkem 2810 dárků. Každému z nich se podařilo splnit alespoň jedno přání. Sbírky se zúčastnilo 40 domovů a ústavů sociální péče.

Děkujeme všem, kteří se sbírky pořádané Českým rozhlasem a společností TANGO Havlíčkův Brod zúčastní a projeví projektu svou přízeň!

MgA. Jakub Čížek
ředitel Odboru komunikace a vnějších vztahů
Český rozhlas

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…