Senát: Plán akcí v týdnu od 1. dubna

30.03.2019 16:11

Stručný výčet akcí Senátu na příští týden.

Senát: Plán akcí v týdnu od 1. dubna
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

 

Pondělí 1. 4.
17:00
Valdštejnská zahrada
Vernisáž výstavy „Czech Innovation Expo: výstava, kde zdánlivě nic není“
Pod záštitou 1. místopředsedy Senátu Jiřího Růžičky se uskuteční ve Valdštejnské zahradě vernisáž výstavy Czech Innovation Expo. Jde o unikátní projekt Českých center, který prezentuje 100letý vývoj v oblastech vědy, výzkumu a inovací. Výstava bude k vidění ve Valdštejnské zahradě u Krápníkové stěny až do 19. května 2019. Valdštejnská zahrada se otevírá veřejnosti právě 1. dubna po pravidelné zimní odstávce. Více informací naleznete na webu. Akreditace médií na vernisáž výstavy na adrese davidovae@senat.cz.

Úterý 2. 4.
9:15
Zelený salonek, recepce Kolovratského paláce
Setkání předsedy Senátu Jaroslava Kubery s předsedou rakouské Národní rady Wolfgangem Sobotkou
Předseda rakouské dolní komory přijíždí na návštěvu ČR, kromě jednání s vedením Poslanecké sněmovny a Senátu se uskuteční také přijetí u premiéra a ministra zahraničí.  Akreditace médií na fototermín v Senátu na adrese davidovae@senat.cz.

10:30
Jednací sál, recepce A
Seminář „Rodina v souvislostech“
Témata: vytváření hodnot a vzorů v rodině, téma výchovy k manželství a rodičovství nebo kvality současného života. Vystoupí předseda Senátu Jaroslav Kubera, europoslanec Stanislav Polčák, předsedkyně Spolku pro obnovu venkova Veronika Vrecionová a další. Více informací naleznete na webu. Akreditace médií na adrese davidovae@senat.cz.

Středa 3. 4.
15:00
Frýdlantský salonek, recepce A
Pracovní jednání k představení věcného návrhu stavebního zákona
Výbor pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí pořádá pracovní jednání k představení věcného návrhu stavebního zákona. Diskuze se bude účastnit ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová, senátoři a další pozvaní hosté. Akreditace médií na adrese davidovae@senat.cz.

Čtvrtek 4. 4.
15:00
Hlavní sál, recepce C2
Setkání u příležitosti 20. výročí Národní účetní rady
Při příležitosti 20. výročí Národní účetní rady se v Senátu uskuteční setkání významných profesních organizací a odborné akademické půdy. Akce se zúčastní například ministryně financí Alena Schillerová, prezidentka Komory auditorů Irena Liškařová, prezidentka Komory daňových poradců Petra Pospíšilová a prezidentka Svazu účetních Magdalena Králová. Podrobnější informace jsou k dispozici na webu. Akreditace médií na adrese cermakovad@senat.cz.

Pátek 5. 4.
13:30
Předsálí Jednacího sálu, recepce A
Tiskový briefing ke konferenci „Autismus 2019 – zdravotní, sociální a školské služby“
U příležitosti světového dne porozumění autismu se v Senátu uskuteční konference o autismu a nabídce zdravotních, sociálních a školských služeb osobám s poruchami autistického spektra. Ve 13:30 se koná tiskový briefing, na kterém vystoupí kromě senátora Miloše Vystrčila také přednosta Dětské psychiatrické kliniky FN Motol Michal Hrdlička, předsedkyně spolku Autistik Miroslava Jelínková a ředitelka Integračního centra Sasov Dagmar Zápotočná. Podrobnosti o konferenci v tiskové zprávě. Akreditace médií na adrese cermakovad@senat.cz.

 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…