Senát: Plán akcí v týdnu od 25. února

22.02.2019 20:29

Stručný výčet akcí Senátu na příští týden.

Senát: Plán akcí v týdnu od 25. února
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

 

Pondělí 25. 2.
9:30
Frýdlantský salonek, recepce A
Seminář „Výzkum potenciálu rozvoje umělé inteligence v ČR“
Ve Valdštejnském paláci se pořádá seminář k výstupům odborné studie na téma potenciálu rozvoje umělé inteligence v ČR. Pořádá jej jménem Evropského výboru senátor Jiří Dušek ve spolupráci s Úřadem vlády. Mezi jinými vystoupí na semináři eurokomisařka Věra Jourová. Program jednání je dostupný na webu.

Úterý 26. 2.
10:00
Černínský salonek, recepce Kolovratského paláce
5. schůze Výboru pro záležitosti Evropské unie
Členové Výboru pro záležitosti EU budou projednávat zákony související s brexitem, priority rumunského předsednictví v Radě Evropy nebo zprávu Komise o evropském přístupu v boji proti dezinformacím na internetu. Program schůze je k dispozici na webových stánkách.

Středa 27. 2.
10:00
Jednací sál, recepce A
6. schůze Senátu
Senátoři se scházejí kvůli dvojici zákonů – na programu je novela zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi a zákon o úpravě vztahů v souvislosti s vystoupením Spojeného království z EU. Předběžný program projednávaných tisků je k dispozici na webu. V rámci schůze proběhnou standardně tiskové briefingy senátorských klubů, první od 9:30 hod. ve Frýdlantském salonku Valdštejnského paláce.

Pátek 1. 3.
10:00
Frýdlantský salonek, recepce A
Zahájení 7. ročníku festivalu Týden komunikace osob se sluchovým postižením
V Senátu se zahájí 7. ročník festivalu Týden komunikace osob se sluchovým postižením. U této příležitosti vystoupí předseda Zdravotnického výboru Senátu Lumír Kantor a další pozvaní hosté.
Podrobný program konference je k dispozici ZDE.

14:00
Hlavní sál, recepce C2
Mezinárodní konference u příležitosti výročí Pochodu studentů za svobodu a demokracii „Pronásledování rodin v době nesvobody“
V Senátu se uskuteční konference, která je součástí mezinárodního projektu proti totalitě Mene Tekel. Při této příležitosti vystoupí místopředseda Senátu Jiřího Oberfalzer, místopředseda Konfederace politických vězňů Leo Žídek a další pozvaní hosté. V rámci konference proběhne předání cen Fragmenty paměti, které se udělují autorům připomínajícím ve své době společensky závažná témata minulosti i současnosti. Program festivalu Mene Tekel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…