Senát zaplnily prvorepublikové výkresy zahradních architektů

06.10.2018 20:20

Ve výstavních prostorách Senátu jsou u příležitosti oslav stého výročí vyhlášení samostatného Československého státu mimořádně vystaveny návrhy dvaceti projektů zahradních mistrů první republiky.

Senát zaplnily prvorepublikové výkresy zahradních architektů
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Výstava  Zahradní umění první Československé republiky a její zahradníci probíhá v Předsálí Jednacího sálu od 25.9. do 8.10. 2018.

Výstava výkresů prvorepublikových zahradních architektů probíhá v Chodbě místopředsedů Valdštejnského paláce od 2. 10. do 15. 10. 2018.

Expozice je možno zhlédnout po telefonické domluvě na tel. 257 072 353. Vstup na výstavu je přes recepci “A” z Valdštejnské ulice na průkaz totožnosti.

Prezentace výstavy v reprezentačních prostorách Valdštejnského paláce souvisí s uvedením knihy „ZAHRADNÍ UMĚNÍ PRVNÍ ČESKOSLOVENSKÉ REPUBLIKY A JEJÍ ZAHRADNÍCI“, autorů Šárky Steinové, Romana Zámečníka, Stanislavy Ottomanské a kol., kterou vydalo Národní zemědělské muzeum, s.p.o. ve spolupráci se Zahradnickou fakultou Mendelovy univerzity v Brně. Vědecká práce autorského týmu projektu bude i v budoucnu zcela jistě publikačně zhodnocována nejen pro specialisty na zahradní umění, ale i pro širokou veřejnost. Výstavě poskytli záštitu senátoři Jan Veleba, Jaroslav Doubrava a Lumír Aschenbrenner.

Výstava Národního zemědělského muzea, s.p.o. a Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně je výstupem projektu Zahradně-architektonická tvorba v kontextu realizace cílů národního obrození během 1. Československé republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne