Šestý smysl Allianz odhalil zloděje. Octavii si užil pouze 45 minut

11.11.2012 10:59

Inteligentní systém okamžité pomoci motoristům Šestý smysl Allianz zhatil plány zloděje, který ukradl škodu octavii, vybavenou tímto zařízením. Od doby, kdy majitel vozu nahlásil jeho krádež, až po vypátrání automobilu uplynulo pouhých 45 minut. Šestý smysl přitom slouží především jako záchrana po dopravních nehodách, protože dokáže rychle přivolat pomoc.

Šestý smysl Allianz odhalil zloděje. Octavii si užil pouze 45 minut
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz

Uplatnění však najde i při obyčejné poruše. Tento případ se stal v první listopadové pondělí. Ze svého pražského parkovacího místa zmizela Škoda Octavia kombi společnosti Trade Bohemia. Když to její řidič zjistil, ihned kontaktoval klientskou linku Allianz pojišťovny a nezapomněl uvést, že vůz má namontován Šestý smysl. Celá „pátrací“ akce pak proběhla velmi rychle. Podívejte se na časový harmonogram, ukazující, jak se vše seběhlo.

21:23 - Klient hlásí odcizení vozu a požaduje sdělení jeho GPS polohy.

21:39 - Majitel auta má k dispozici adresu, na které se vozidlo nachází a operátorkou je také instruován, aby na místo přivolal Policii ČR. Zároveň mu operátorka sděluje, že pokud by došlo k dalšímu pohybu vozidla, bude mu průběžně předávat informace telefonicky.

22:08 – Asistenční služba naviguje klienta přesně na místo udané GPS, současně tam také přijíždí vůz Policie ČR. Auto je na identifikovaném místě nalezeno 45 minut po oznámení jeho odcizení.

23:00 – Policejní technik provádí prohlídku, při které zjišťuje, že zloději poškodili zámek a skutečně došlo k neoprávněnému vniknutí do vozu. Následně je na asistenční lince vyžádán bezplatný odtah nepojízdného vozidla do autorizovaného servisu, který si klient vybral. Zloději totiž při krádeži navigace manipulovali se spínací skříňkou a poškodili ji, proto vozidlem nebylo možné odjet.

0:50 – Vozidlo je složeno z lafety v autorizovaném servisu, škoda je plnohodnotně nahlášena asistenční službě, aby mohla v ranních hodinách začít oprava.

Na jaké problémy motoristů Šestý smysl reaguje?

Šestý smysl umí přivolat pomoc při nehodě – po velkém nárazu se vozidlo spojí s asistenční službou, pokud se jeho posádka nehlásí, automaticky je povolána záchranná služba. Pokud je řidič při vědomí, domluví se sám na dalším potupu, stejně jako při poruše. Opět stačí stisknout tlačítko a asistenční služba přesně ví, kde se řidič s vozem nachází, „chytrá krabička“ je totiž napojena na GPS, takže se pomoc k motoristovi dostane bez jakéhokoliv zdržení. Řidič tedy nemusí hledat číslo na asistenci, nemusí si je ani pamatovat, stejně jako nemusí pátrat, kde právě nechtěně zastavil a vlastně nepotřebuje mít po ruce ani mobilní telefon. Tím, že zmáčkne tlačítko, svoji situaci rychle a jednoduše vyřeší. Zároveň se také účinně ubrání nájezdu černých odtahových služeb, které právě na tyto lidi v nesnázích číhají.

Flotilové autopojištění Allianz pojišťovny se Šestý smyslem se stalo v soutěži Fleet Awards nejlepším Flotilovým produktem roku 2012 a celkovým vítězem kategorie Pojištění.

Allianz pojišťovna, a. s., je stoprocentní dceřinou společností Allianz New Europe Holding GmbH a součástí přední světové pojišťovací skupiny Allianz SE. Na český trh vstoupila v roce 1993 a během svého působení si vybudovala pevnou pozici jedné ze tří největších českých pojišťoven. Nabízí komplexní škálu pojišťovacích a investičních produktů pro soukromou i firemní klientelu. Allianz pojišťovna, a. s., je jediným akcionářem Allianz penzijního fondu, a. s., založeného v roce 1994. Je také jediným společníkem Allianz Kontakt, s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …