Škoda Transportation: První RegioPanter pro Plzeňský kraj byl dnes pokřtěn

28.11.2018 17:31

Společnost Škoda Vagonka ze skupiny Škoda Transportation dnes slavnostně předala Českým drahám první jednopodlažní elektrické jednotky RegioPanter, které budou zajišťovat provoz v Plzeňském kraji. Celkem devět nových RegioPanterů bude sloužit zejména na trati mezi Plzní a Horažďovicemi.

Škoda Transportation: První RegioPanter pro Plzeňský kraj byl dnes pokřtěn
Foto: red
Popisek: Škoda Transportation

„Nové vlaky významně zvyšují komfort pro cestující. Jsou plně klimatizované, nabízejí připojení k internetu pomocí wi-fi, elektrické zásuvky nebo moderní informační systém. Kromě toho bude vždy alespoň jeden vůz v soupravě disponovat místem pro přepravu osob se sníženou schopností pohybu a orientace,“ říká Tomáš Ignačák, místopředseda představenstva skupiny Škoda Transportation a člen představenstva Škoda Vagonka.

Na rozdíl od většiny vlaků Českých drah nemají RegioPantery pro Plzeňský kraj klasický modro-bílý korporátní nátěr, ale barevnou kombinaci modré, šedé, zelené a žluté s prvky Plzeňského kraje. Změny barevného řešení se dočkal i interiér. Vzhled vybrali lidé v anketě, kterou uspořádal Plzeňský kraj.

Výroba vozových skříní a jejich povrchová úprava probíhala v závodě v Ostravě. Konečná montáž byla realizována v areálu společnosti Škoda Transportation v Plzni. Od listopadu probíhá postupné předávání jednotek zákazníkovi. Celá dodávka bude dodána v souladu se smlouvou během prosince 2018. Všech devět jednotek bude od roku 2019 sloužit na trati mezi Horažďovice předměstí - Plzeň - Kozolupy, se dvěma páry vlaků zajíždějícími až do Pňovan.

V Plzeňském kraji se mohou cestující těšit také na nové tramvaje, ze Škody Transportation, která vyrobí Plzeňské městské dopravní podniky až dvacet dva nejmodernějších tramvají ForCity Smart. Západočeská metropole se stane po Ostravě druhým českým městem, kde bude sloužit nová generace nejmodernějších škodováckých tramvají. Do Plzně zamíří rovněž nové trolejbusy ze Škody Electric.

Mezi výrobky Škody Transportation patří především nízkopodlažní tramvaje, elektrické lokomotivy, příměstské vlakové jednotky, soupravy metra, elektrobusy a trolejbusy, ale i řídící a pohonné systémy pro dopravní systémy. Škoda Transportation má několik dceřiných společností v České republice například společnosti Škoda Electric, Škoda Vagonka nebo Pars nova. Další firmy jsou ale i v Německu, Finsku, Maďarsku a Rusku. Ve svých společnostech v České republice zaměstnává více než pět tisíc lidí. Jen díky vysokým investicím do výzkumu a vývoje může Škoda Transportation přicházet pravidelně na trh s novými a moderními produkty, které si úspěšně nacházejí své místo na zahraničních trzích. Do výzkumu a vývoje investovala společnost za poslední 3 roky přes 3 miliardy korun.

Škoda Transportation je součástí skupiny PPF. Škoda Transportation je součástí skupiny PPF. Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, pojišťovnictví, nemovitosti až po zemědělství. PPF působí v Evropě, Rusku, Asii a Severní Americe. Skupina spravuje aktiva ve výši téměř 38 miliard eur (k 30. 6. 2018).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…