Škola pro internetové podnikatele iCollege úspěšně ukončila svůj třetí běh

10.12.2013 17:31

Dne 7. 12. skončil tzv. hackathonem (tedy intenzivní celodenní týmovou prací na projektech) třetí běh unikátního vzdělávacího programu iCollege. Prošlo jím 27 studentů a celkový počet dosavadních absolventů iCollege se tak zvýšil 77.

Škola pro internetové podnikatele iCollege úspěšně ukončila svůj třetí běh
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Počítač

iCollege je experimentální vzdělávací instituce zaměřená na přípravu pro podnikání na internetu. Pomáhá mladým podnikatelům s rozjezdem vlastního technologického byznysu. V rozsahu devíti sobot během semestru se na iCollege vyučují čtyři obsahové bloky: podnikatelský, manažerský, technologický a věnovaný osobním dovednostem, jako je např. vyjednávání, vystupování na veřejnosti apod. Velká část výuky probíhá formou praktických cvičení a týmové práce pod vedením lektora.

Na iCollege vyučují výrazné osobnosti českého internetového světa. Jsou to například úspěšní podnikatelé a tvůrci Ondřej Bartoš (CredoVentures), Martin Kasa (Pilulka.cz, Ticketon.cz), Josef Šlerka (AtaxoInteractive), Jan Vetyška (APEK) či investoři Michal Bláha a Oldřich Neuberger. V roli hostů se postupně vystřídali lidé jako Michal Feix (Seznam.cz), Vít Horký (Brand Embassy), Pavel Kysilka (Česká spořitelna), John Vanhara (Shipito) či Pavel Zima (Seznam.cz).

„Za největší úspěch pokládám, že se z iCollege stala živá věc,“ říká Petr Koubský, který odpovídá za obsah výuky.  „My jsme vytvořili výchozí podmínky, opatřili lektory, sestavili učební plány. Studenti to vzali jako materiál, z nějž si vytvářejí vlastní přístup k věci. Organizují si dodatečná pracovní setkání, zakládají společné firmy, pomáhají si. Být absolventem iCollege znamená zařadit se do komunity."

Jedním ze zakladatelů a donorů iCollege je internetový podnikatel a investor Jan Barta.  „Chci, aby u nás přibývalo lidí, kteří něco významného dokázali,“ říká osmadvacetiletý Barta. „Vzdělání je nejjistější cestou, jak tomu napomoci.“

V současné době iCollege přijímá studenty pro jarní běh. Výuka začíná 22. 2. 2014, uzávěrka přihlášek je 12. 1. 2014. Obsah výuky bude opět obohacen o nová témata, k nimž tentokrát patří např. komerční využití robotiky a 3D tisku, nový občanský zákoník či ochrana osobních dat v byznysu. iCollege zvažuje, že tentokrát poprvé otevře dvě paralelní třídy namísto jedné.

 

K výrazným  absolventům iCollege patří například:

- Zdeněk Cendra (zakladatel a majitel firem CDN77 a SuperHosting, podnikání v oblasti internetové infrastruktury).

- Michal Hradil (zakladatel a majitel Netinvest.sk, jedné z největších slovenských firem v oblasti internetového marketingu)

- Michal Hudeček (zakladatel a společník, Rozečtise.cz)

- Ivana Koutová (zakládá mezinárodní obchod s korálky)

- Sara Ristićová (redesign rodinné firmy)

- Ondřej Staněk (Pricewise - cenové poradentství)

- Michal Valoušek (vývojář - Energomonitor, Scuk, projekty monitoringu veřejné správy)

- Libor Vašíček (zakla´daji´ci´ a vedouci´ advoka´t AK LegalPartners s kancela´rˇemi v Praze a v Brně).

 

Většina těchto jmen stojí za zapamatování. Mohou mezi nimi být budoucí hvězdy českého byznysu, úspěšní zaměstnavatelé, tvůrci nových produktů a služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…