Skončila rozsáhlá oprava Valdštejnského paláce, získal novou střechu a fasádu

02.11.2016 17:30

V posledních říjnových dnech dělníci dokončili osmiměsíční opravu části Valdštejnského paláce. Opravili trhliny v omítce a především vyměnili střešní krytinu, kterou do památkově chráněné budovy zatékalo.

Skončila rozsáhlá oprava Valdštejnského paláce, získal novou střechu a fasádu
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Kancelář Senátu uskutečnila dlouho připravovanou opravu střechy a fasády budovy A Valdštejnského paláce. Důvodem bylo četné zatékání do objektu a zvětšující se množství trhlin v omítce a římsách. Práce probíhaly za nepřerušovaného provozu Senátu. V rámci oprav byly vyměněny všechny prejzy a střešní latě, byla vyměněna podlaha na půdě i některé trámy krovu. V rámci oprav také budova získala nové oplechování včetně svodů a okapů, byly zaceleny trhliny na fasádě i ve zdivu a došlo k nahrazení menší části sanačních omítek.

Během prací byly objeveny dva původní komíny v obvodových zdech. Na doporučení památkového ústavu byl upraven vzhled fasád do podoby, která odpovídá podobě paláce v 17. století, kdy byl Valdštejnský palác vystavěn.

Práce trvaly od března do října. Hlavním dodavatelem opravy byla firma H&B delta ze Vsetína. Celkové finanční náklady na tuto opravu činily 14, 6 mil. Kč včetně DPH, což odpovídá plánované částce.

Děkujeme veřejnosti a všem návštěvníkům Valdštejnského paláce a zahrady za pochopení a respektování omezení, která byla spojena s nutnými opravami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…