Skupina Pioneer Investments podpořila senzační seniory roku 2014

29.09.2014 13:41

Investiční skupina Pioneer Investments již podruhé podpořila projekt „Cena Senior roku“, a to částkou dvě stě padesát tisíc korun. Nositelé ocenění pro letošní rok budou vyhlášeni ve středu 1. října 2014 na slavnostním ceremoniálu v prostorách pražského divadla ABC. Ocenění se uděluje v kategoriích jednotlivců a klubů a v rámci projektu SenSen (Senzační senioři) ho realizuje Nadace Charty 77.

Skupina Pioneer Investments podpořila senzační seniory roku 2014
Foto: Pioneer Investments
Popisek: Pioneer Investments

„Podpora projektu SenSen plně zapadá do dlouhodobé strategie společenské odpovědnosti Pioneer Investments, která spočívá v podpoře vzdělávání, zkušeností a aktivního života. Pod hlavičkou Finanční akademie již sedmým rokem realizujeme vzdělávací aktivity pro studenty středních škol, a v letošním roce otevíráme brány akademie také seniorům. Chceme jim pomoci, aby se zorientovali v dynamicky se vyvíjejícím prostředí finančního sektoru a získali pevnější půdu pod nohama při zacházení s osobními financemi,“ uvedl Roman Pospíšil, generální ředitel společností skupiny Pioneer Investments v ČR a SR.

„S Nadací Charty 77 spolupracujeme na různých projektech již řadu let a jsem rád, že se naše zájmy tentokrát protnuly právě v oblasti podpory vzdělávání seniorů,“ dodal.

Ve spolupráci s Nadací Charty 77 a s projektem Senzační senioři proběhla v pondělí 22. září první přednáška o finanční gramotnosti pro seniory. Investiční skupina Pioneer Investments ji uspořádala v prostorách budovy Filadelfie na Praze 4, kde si ji vyslechla zhruba dvacítka zástupců nejstarší generace ze seniorských klubů z Prahy a okolí. Jazykový lektor Robert Chambers, který se skupinou spolupracuje v rámci vzdělávání zaměstnanců, posluchačům v úvodním živém vstupu z Velké Británie přiblížil tamní penzijní systém a vlastní investiční zkušenosti „senzačního seniora“.

O důchodových systémech ve světě a u nás, zajímavých výsledcích psychologických studií o investičním chování i o investování jako možnosti finančního zajištění na stáří pohovořil Petr Šimčák, ředitel obchodu Pioneer Investments. Regionální obchodní manažer Jakub Himl pak účastníky seznámil se základy investování, historií a principy kapitálových trhů a fungováním podílových fondů.

„Pro obě zúčastněné strany šlo o inspirativní úvodní setkání – senioři zatím nic podobného neabsolvovali  a Finanční akademie Pioneer Investments se dosud zaměřovala spíše na studenty středních škol. Senioři se o probíraná témata aktivně zajímali, kladli doplňující otázky a z přednášky odcházeli spokojeni a obohaceni o nové užitečné informace. Jejich pozitivní reakce nás jen utvrdily, že má smysl v této aktivitě pokračovat a věnovat se finančnímu vzdělávání seniorů i v budoucnu,“ uvedla Dana Kryńska, ředitelka komunikace a PR Pioneer Investments ČR a SR.

O Pioneer Investments

Pioneer Investments je součástí přední bankovní skupiny UniCredit a v oblasti řízení podílových fondů na světovém trhu působí již více než 85 let. Historie Pioneer Investments sahá až do roku 1928, kdy byl založen třetí nejstarší fond v USA s názvem Pioneer Fund. V současné době působí skupina Pioneer Investments ve 27  zemích a pracuje pro ni více než 2 000 zaměstnanců, včetně 330 investičních profesionálů.

Závazkem Pioneer Investments je především poskytování excelentních služeb. Investiční filozofie skupiny je založena na hledání a vytváření přidané hodnoty díky nezávislému analytickému výzkumu a disciplinovanému investičnímu přístupu zkušených portfolio manažerů. Díky tomu může Pioneer Investments svým klientům nabídnout konkurenceschopné investiční produkty vysoké kvality, které by měly obstát za všech okolností, které budoucnost přinese. K zajištění inovativní a konzistentní produktové strategie v globálním měřítku skupina využívá tří specializovaných center v Dublinu, Londýně a Bostonu.

Pioneer Investments celosvětově spravuje aktiva v hodnotě více než 191,6miliard EUR (k 31. 8. 2014). V České republice poskytuje služby od roku 1995, a to jak individuálním, tak institucionálním klientům a nadacím.

SENSEN – senzační senioři: projekt Nadace Charty 77 / Konta BARIÉRY

Projekt je určen lidem, kteří překročili střední věk, a přitom chtějí žít aktivní a plnohodnotný život a nebojí se postavit bolestivému problému zralého věku – osamění. Nabízí jim zapojení do různě zaměřených programů, jako je Národní kronika, Druhý život dětské knihy nebo Aktivní život. Více na www.sensen.cz.

S projektem SenSen v současnosti spolupracuje 83 klubů „senzačních seniorů“.

Slavnostní předání cen se uskuteční 1. 10. 2014 v pražském divadle ABC. Simona Stašová při té příležitosti odehraje speciální představení Shirley Valentine.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…