Skupiny E-INVEST a CE INDUSTRIES oddělily své podnikání

01.06.2020 13:50

Po více než dvou letech společného podnikání skupin E-INVEST a CE INDUSTRIES došlo k uzavření poslední dohody o vypořádání vzájemných vztahů.

Skupiny E-INVEST a CE INDUSTRIES oddělily své podnikání
Foto: CE INDUSTRIES
Popisek: CENTRAL EUROPEAN INDUSTRIES

V jejím rámci CE INDUSTRIES získává majetek bývalé vítkovické mostárny a E-INVEST získává stoprocentní podíly ve společnostech NOEN, Vítkovické energetické strojírenství (VES) a Vítkovické strojírny (VS), kde zůstává bývalá vítkovická kotlárna. Součástí dohody je i vypořádání vzájemných finančních závazků.

Tomáš Schmied, člen představenstva CE POWER INDUSTRIES, uvádí: „Když majitel skupiny Jaroslav Strnad přijal v roce 2018 strategické rozhodnutí angažovat se jako investor v části vítkovického strojírenství, skupina E-INVEST byla logický partner z důvodu své znalosti prostředí a vítkovických firem. Spolupráce obou skupin byla od počátku vnímaná oběma stranami jako dočasná. Podstatu dnešní dohody projednali majitelé obou skupin, Jaroslav Strnad a Martin Ulčák, již na podzim roku 2019.“

Součástí dohody je převedení části majetku společnosti Vítkovické strojírny (VS) na skupinu CE INDUSTRIES. „Areál mostárny představuje zajímavou realitní investici. O jeho prostory je zájem, v současné době tam působí osm nájemců, kteří synergicky spolupracují, a máme více než 90% zaplněnost,“ upřesňuje Tomáš Schmied.

„Z naší strany se jedná o přirozený krok k dotváření logické a přehledné struktury skupiny Witkowitz. Pro obchodní partnery je to jasná zpráva o tom, že se firmy skupiny Witkowitz soustředí na náročnou průmyslovou výrobu, jejíž významnou součástí je i oblast energetiky. Zde poskytujeme například řešení ekologizace výroby či údržbu energetických zdrojů, včetně těch jaderných. Vzájemně se doplňující a podporující know-how a dovednosti jednotlivých společností skupiny Witkowitz nám umožňují naplňovat očekávání zákazníků,“ říká Karel Křivan, mediální zástupce skupiny Witkowitz

CENTRAL EUROPEAN INDUSTRIES je moderní průmyslový holding zaměřený na vybranou škálu jedinečně propojených obchodních a průmyslových činností s vysokou přidanou hodnotou v oblastech energetiky, těžkého strojírenství, recyklace surovin a železniční dopravy. Jádro holdingu je tvořeno osmi společnostmi s více než 2.000 zaměstnanci a obratem více než 5,6 miliardy Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

16:05 Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

Liberecká zoo se již v první třetině letošního roku může pochlubit hned několika významnými přírůstk…