Slavnostní vyřazení vojenských absolventů Univerzity obrany

22.07.2016 12:19

V pátek 29. července 2016 v 8.30 hodin proběhne na nástupišti Univerzity obrany v kasárnách na ulici Šumavská 2, v Brně – Králově Poli slavnostní vyřazení letošních absolventů vojenského studia Univerzity obrany.

Slavnostní vyřazení vojenských absolventů Univerzity obrany
Foto: Univerzita obrany
Popisek: Univerzita obrany

Slavnostnímu aktu ukončení vojenského studia více jak dvou set absolventů Fakulty vojenského leadershipu a Fakulty vojenských technologií budou přítomni ústavní činitelé, představitelé Ministerstva obrany ČR a Generálního štábu Armády ČR (mj. Ivo Bárek, místopředseda Senátu PČR; František Bublan, předseda Výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost Senátu PČR; Kateřina Valachová, ministryně školství, mládeže a tělovýchovy; Petr Vančura, Státní tajemník v MO; generálmajor Jaroslav Kocián, zástupce náčelníka Generálního štábu AČR), státní správy a místní samosprávy, rektoři českých a zahraničních vysokých škol a zástupci partnerských spolků a veteránských organizací. Na vyřazení absolventů, je vedle příbuzných novopečených důstojníků, zvána i široká veřejnost, zejména občané městské části Brno - Královo Pole.

Všichni vojenští absolventi budou symbolicky vyřazeni prostřednictvím nejlepšího studenta Univerzity obrany, kterého rektor-velitel UO brigádní generál Bohuslav Přikryl „pasuje“ univerzitním mečem před bojovým praporem školy.

Během slavnostního aktu vyřazení se uskuteční zhruba v 9.05 - 9.15 hodin nad brněnskými kasárnami v Králově Poli dva průlety dvou plánovaných leteckých formací – vrtulníkové formace, kterou budou tvořit jeden vrtulník Mi-17 a dva vrtulníky Mi-24/35 z letecké základny v Náměšti nad Oslavou, a formace stíhacích letounů, jež budou tvořit dva bojové letouny JAS-39 Gripen ze základny v Čáslavi.

Po vojenském nástupu, jenž bude ukončen slavnostním pochodem absolventů, proběhne exhibiční vystoupení jednotky čestné stráže Armády ČR. Exhibiční přehlídka umění vojáků, kterým se pořadová cvičení se zbraní stala náplní každodenní práce, zahájí v 9.45 hodin program pro širokou veřejnost. Po vystoupení čestné stráže AČR si návštěvníci slavnostního dne Univerzity obrany v kasárnách Šumavská budou moci prohlédnout vystavenou vojenskou techniku, výstroj a výzbroj vojáka české armády a zastřílet si na laserovém střeleckém trenažéru. Následovat budou akční ukázka boje zblízka MUSADO MCS a prohlídky speciálních laboratoří kateder zbraní a munice, strojírenství, bojových a speciálních vozidel.

Promoce absolventů Univerzity obrany

Nejvýznamnější den pro absolventy Univerzity obrany bude pokračovat akademickou částí – slavnostní promocí absolventů vojenského a civilního studia. Absolventský slib složí a diplomy o absolutoriu Univerzity obrany z rukou děkanů fakult převezme na čtyři sta absolventů bakalářského a navazujícího magisterského studia. Slavnostní promoce absolventů se vedle představitelů Univerzity obrany a jejích fakult zúčastní také zástupci Ministerstva obrany a Armády České republiky.

Fakulta vojenských technologií - promoce absolventů se uskuteční v Janáčkově divadle v 11.00 a 13.00 hodin.
Fakulta vojenského leadershipu - promoce absolventů se uskuteční v Janáčkově divadle v 15.00 a 17.00 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…