Slevové portály: Lidé před Vánocemi utráceli nejvíce za mobily a tablety

29.12.2013 11:35

Předvánoční období je pro slevové portály třetinovým zdrojem celoročních příjmů. Ani letos tomu nebylo jinak, slevový srovnávač TopSleva.cz za adventní období zaznamenal růst tržeb o 15 % ve srovnání s loňským rokem. Nejúspěšnějším dnem podle TopSleva.cz byla bronzová neděle. Řada lidí však nechala vánoční dárky doslova na poslední chvíli – na Štědrý den se přes TopSleva.cz prodalo zboží za desítky tisíc korun.

Slevové portály: Lidé před Vánocemi utráceli nejvíce za mobily a tablety
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční stromek

Předvánoční období od listopadu do prosince je pro slevové portály třetinovým zdrojem celoročních příjmů. Přestože celkový počet slevových portálů stále ubývá, jejich výdělky rostou. A to platilo i o letošních Vánocích. „Letos jsme v adventním období utržili o 15 % více než ve stejném období roku 2012. Celkově nejúspěšnějším dnem pro nás byla bronzová neděle 8. prosince,“ říká Michal Hardyn ze slevového srovnávače TopSleva.cz. Nákupní horečka podle něj začala kulminovat v pondělí 16. prosince. „Právě v polovině prosince nastává zlom, kdy už zákazníci nemají úplnou jistotu, že jim zboží objednané přes slevové portály dorazí včas do Vánoc,“ vysvětluje Hardyn.

A co návštěvníci slevových portálů nakupovali v předvánočním shonu nejčastěji? „U módy jsme zaznamenali největší zájem o zimní oblečení nebo značkové hodinky. Zboží ovládla elektronika, především pak mobilní zařízení jako tablety a chytré telefony, které tvořily čtvrtinu výdělků. U pobytů se zákazníci nejvíce zajímali o víkendové wellness pobyty v tuzemsku,“ shrnuje trendy letošních Vánoc na slevových portálech Michal Hardyn z TopSleva.cz.

Řada lidí nechává internetový nákup dárků opravdu na poslední chvíli a před zbožím upřednostní poukázku. „Mezi poukázkami byla bohatá nabídka – daly se pořídit vstupenky do divadla, pobyty, masáže nebo degustační menu do lepších restaurací,” říká Hardyn z TopSleva.cz. Slevové portály nabízí k vytištění několik různých formátů poukázek, mezi nimiž se daly nalézt i vánoční motivy. Formou poukazu mohli zákazníci slevových portálů darovat třeba i tablet nebo oblečení. Každoročně se najde skupina zákazníků, která možnosti sehnat dárek na poslední chvíli využije. „Během posledních předvánočních dnů navštívilo denně TopSleva.cz kolem 30 000 lidí, ještě na Štědrý den zavítalo na naše stránky více než 14 tisíc návštěvníků. Dárkům na poslední chvíli vévodil relaxační pobyt v Luhačovicích a celorodinné vstupné do Mořského světa,“ uzavírá ředitel TopSleva.cz Michal Hardyn.

Slevový srovnávač TopSleva.cz působí na českém trhu od června 2012. Aktuálně porovnává slevové nabídky 20 slevových portálů. Služeb TopSleva.cz využívá přes 300 tisíc registrovaných uživatelů, průměrná denní návštěvnost se pohybuje kolem 30 tisíc uživatelů. Z hlediska tržeb patří TopSleva.cz mezi tři největší slevové srovnávače na českém trhu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…