Společné prohlášení Jiřího Vítka, předsedy Patriotů, a Jiřího Janečka, předsedy OK strany

20.08.2015 9:36

V Praze dne 19. srpna došlo k dohodě o postupném sloučení politických stran Občanská konzervativní strana a Patrioti České republiky. Oba politické subjekty se vzhledem legislativním procesům české republice rozhodly spojit v jednu politickou stranu, a to začátkem roku 2016, s názvem vycházejícím ze slov OK a PATRIOTI. Celkový proces musí ještě projednat stranické orgány stran.

Společné prohlášení Jiřího Vítka, předsedy Patriotů, a Jiřího Janečka, předsedy OK strany
Foto: patrioticr.cz
Popisek: Patrioti ČR - logo

Nový subjekt bude prostřednictvím OK strany nadále spolupracovat s MENF, kterou vede Marine Le Pen. Volebním lídrem nové strany bude Jiří Vítek, bývalý profesionální hasič a držitel Zlatého záchranářského kříže za záchranu lidského života, který byl v roce 2002 zastupitelem MČ Praha 8, kdy byl ve volbách zvolen jako nestraník. Vítek do roku 2014 nebyl členem žádné politické strany.

V krajských volbách se k těmto stranám připojí i Strana zdravého rozumu, vedená předsedou Mgr. Petrem Hannigem. Všechny tři strany vytvoří jednotnou kandidátku.

„S občanskou konzervativní stranou nás spojuje především snaha spojovat vlastenecké strany a subjekty, které vnímají současnou politickou garnituru jako společenstvo netečných, kteří jsou neschopni zásadně řešit problém imigrace, nejsou schopni zabránit vlivu exekučních mafií, prodeji přírodních zdrojů do soukromých firem, zato však pořádají hony na živnostníky a malé podnikatele,“ uvedl Vítek.

„Zatímco tzv. nezávislá a vlastenecká politická scéna je velmi roztříštěna a nejednotná, svým spojením chceme dát jasný signál, že jediná šance na úspěch už v blížících se krajských a senátních volbách je jednota, a proto tento nový politický subjekt je otevřen všem, kterým jde o budoucnost České republiky. Netajíme, že na evropském politickém kolbišti je nám nejblíže strana Marine Le Pen (Národní Fronta), rakouská strana Svobodných (FPO) vedená Heinzem Christianem Strachem, italská Liga severu a belgická Vlaams Belang (www.menleuropa.eu). Chceme se stát po vzoru těchto stan jasnou politickou jedničkou mezi euroskeptickými, konzervativními a patriotistickými stranami v ČR,“ uvedl předseda OK strany Jiří Janeček.

Obě politické strany se již v minulosti účastnily komunálních voleb, kdy se straně Patrioti ČR podařilo získat pět zastupitelských mandátů v posledních volbách na území hl. m. Prahy a následně dva zastupitele v Bruntále. OK strana má v současné době svého starostu v obci Hořín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…