Společnost Travel Service se stala novým akcionářem Českých aerolinií

04.04.2015 14:45

České aerolinie byly informovány, že dnes došlo k vypořádání probíhající transakce mezi společnostmi Český aeroholding, Korean Air a Travel Service, jejímž předmětem byl prodej 34% akciového podílu v ČSA. Na základě toho se společnost Travel Service stala s účinností od 31. března 2015 novým a současně druhým největším akcionářem Českých aerolinií.

Společnost Travel Service se stala novým akcionářem Českých aerolinií
Foto: ČSA
Popisek: ČSA

Nová akcionářská struktura Českých aerolinií platná od 31. března 2015 včetně výše podílů je následující:

Korean Air – 44%,
Travel Service – 34 %,
Český aeroholding – 19,735 % a
Česká pojišťovna – 2,265 %.

České aerolinie považují vstup Travel Service za důležitý krok k posílení privátního principu řízení společnosti a rovněž za příležitost k pokračování proměny ČSA v moderní evropskou aerolinku.

Představenstvo Českých aerolinií bude i nadále pracovat ve stávajícím složení. O případných změnách v dozorčí radě případně představenstvu společnosti budou České aerolinie veřejnost včas informovat. V letošním roce budou České aerolinie nadále pokračovat v restrukturalizaci podle plánu schváleného akcionáři v září 2014. Důraz bude kladen zejména na zvýšení efektivity provozu, změnu obchodního modelu společnosti a řízení linek. České aerolinie v únoru zavedly nové jednodušší tarify, v uplynulých dnech zahájily provoz do třech nových destinací (Boloňa, Billund a Oslo) a řadu dalších plánují otevřít v průběhu aktuální letní sezóny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…