Společnost VMware dokončila akvizici AirWatch

03.03.2014 11:12

Společnost VMware, Inc. (NYSE:VMW), globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, dokončila akvizici firmy AirWatch, předního poskytovatele řešení pro bezpečnost a správu mobilních zařízení v rámci velkých firem.

Společnost VMware dokončila akvizici AirWatch
Foto: VMware
Popisek: Společnost VMware, Inc.

Akvizice byla oznámena 22. ledna 2014 a VMware převzal společnost AirWatch za přibližně 1,181 miliardy dolarů v hotovosti a 364 milionů dolarů ve splátkách a předpokládaném investovaném kapitálu.

Akvizice rozšíří divizi výpočetních řešení pro koncové uživatele ve VMware, z nabídky AirWatch vznikne rozšířené portfolio mobilních řešení komplementárních s produkty VMware. Tým AirWatch vedený zakladatelem a bývalým CEO Johnem Marshallem je nyní po uzavření akvizice součástí divize výpočetních řešení pro koncové uživatele ve VMware (End-User Computing group). Alan Dabbiere, spoluzakladatel a předseda představenstva AirWatch, se stane předsedou nové řídící rady spadající pod Pata Gelsingera, CEO společnosti VMware.

„Jsme rádi, že můžeme oznámit dokončení akvizice AirWatch v týdnu, kdy probíhá důležitá konference Mobile World Congress, na které představíme ta nejlepší řešení pro bezpečnost a správu mobilních zařízení v rámci velkých firem,“ řekl Sanjay Poonen, výkonný viceprezident a generální manažer divize výpočetních řešení pro koncové uživatele ve VMware. „Těšíme se, že využijeme vzájemnou spolupráci v oblasti vývoje i obchodu ke vzniku inovativních řešení pro mobilitu firem a bezpečné sdílení obsahu v éře různorodých zařízení, ať už iOS, Android nebo Windows.“

AirWatch se sídlem v Atlantě v americkém státě Georgia je předním poskytovatelem řešení pro správu mobilních zařízení, aplikací a obsahu pro velké firmy. AirWatch má celosvětově více než 10 000 zákazníků a 1600 zaměstnanců v devíti pobočkách. Jeho řešení poskytují firmám strategickou platformu pro bezpečnou správu rychle rostoucí skupiny mobilních zařízení a zvětšujícího se počtu mobilních pracovníků. Pobočka v Atlantě se pravděpodobně rozroste a stane se centrem mobilních řešení VMware.

O VMware

Společnost VMware je lídrem v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, které umožňují firmám všech velikostí dosahovat lepších výsledků v podnikání v éře cloudu. Zákazníci se na společnost VMware spoléhají při revoluční změně způsobu jak budovat, dodávat a používat informační technologie tak, aby přesně odrážely jejich potřeby. S tržbami ve výši 5,21 miliardy USD v roce 2013 má VMware více než 500 tisíc zákazníků a 75 tisíc partnerů.

Společnost sídlí v Silicon Valley a disponuje pobočkami po celém světě. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AČCKA: Jaké je riziko úpadku CK?

16:05 AČCKA: Jaké je riziko úpadku CK?

Míra rizika úpadku cestovní kanceláře činí 0,1 %. V loňském roce zkrachovala pouze 1 z celkového poč…