Správa NP a CHKO Šumava znovu začíná prodávat nepotřebné nemovitosti

05.07.2014 14:30

Ubytovací zařízení na Prášilech, které vlastní Správa Národního parku a Chráněné krajinné oblasti Šumava, je na prodej. Nemovitost Správa NP a CHKO Šumava nepotřebuje pro své hospodaření a rozhodla o nepotřebnosti tohoto majetku. Ostatní organizační složky státu o jeho převzetí a využití neprojevily zájem a proto je nabízeno veřejnosti ve výběrovém řízení.

Správa NP a CHKO Šumava znovu začíná prodávat nepotřebné nemovitosti
Foto: NP a CHKO Šumava
Popisek: NP a CHKO Šumava

Jedná se o menší ubytovnu, která Správa NP a CHKO Šumava využívala k ubytovávání sezónních pracovníků. Původní stavba je cca 100 roků stará, ale v roce 2009 byla provedena modernizace celé budovy, kdy byla zřízena přístavba schodiště a verandy, byly zřízeny nově kuchyňky, koupelny, WC, instalace umyvadel, sprch a elektro, položeny nové podlahy, osazeny nové otvorové prvky, vnitřní i vnější omítky včetně venkovních dřevěných obkladů. Minimální cena pro výběrové řízení je stanovena na 4 miliony korun.

„Účastníkem výběrového řízení je ten, kdo předloží vyhlašovateli písemnou nabídku a to za předpokladu splnění určených podmínek bez výhrad. Každý může do výběrového řízení podat pouze jednu nabídku," říká Dagmar Tomanová referentka bytového fondu odboru vnitřní správy, Správy NP a CHKO Šumava. Nabídky budou přijímány do 30. července 2014, do 14.00 hod. Nemovitost je možné si prohlédnout a to 10. července ve 14 hodin. 

Správa parku tyto nemovitosti prodá za nejvyšší cenu, kterou zájemce nabídne obálkovou metodou ve výběrovém řízení, zisk z prodeje připadne státu.

Více informací o vyhlášeném výběrovém řízení je možné najít na webu: http://www.npsumava.cz/cz/1038/sekce/uredni-deska/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…