Správa státních hmotných rezerv na akci Pyrocar 2018

01.09.2018 20:12

Ve dnech 17. a 18. srpna se konal veletrh hasičské a záchranářské techniky Pyrocar na letišti v Přibyslavi. Správa státních hmotných rezerv zde vystavovala techniku pro krizové situace jako je aktuální extrémní sucho nebo povodně.

Správa státních hmotných rezerv na akci Pyrocar 2018
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

Mezi tyto krizové pohotovostní zásoby patří autocisterny na pitnou vodu nebo elektrocentrály. Dále jsme představili kontejner nouzového přežití, pojízdnou chemickou laboratoř a vyprošťovací kontejner, které má ve své správě HZS ČR.  Prostor dostali i naši nejmenší, aby nám nakreslili autocisternu na pitnou vodu.  Na stánku nás navštívil také starosta obce Píšť v Moravskoslezském kraji Daniel Fichna, kam letos na jaře Správa zapůjčila dvě autocisterny (o objemu 8 m3), dva přívěsy a sedm kontejnerů na pitnou vodu, jelikož v obci vyschly studny a hrozilo, že na Velikonoce zůstane 2 000 lidí bez pitné vody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

10:17 Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

Podle předběžných údajů skončila v březnu bilance zahraničního obchodu se zbožím v běžných cenách př…