Správa železnic: Optimalizace trati Ústí nad Labem-Střekov – Děčín východ má územní rozhodnutí

15.05.2021 14:28 | Zprávy

Správa železnic získala územní rozhodnutí pro optimalizaci traťového úseku Ústí nad Labem-Střekov – Děčín východ. Dvoukolejná trať na pravém břehu Labe má význam především pro nákladní železniční dopravu, jedním z cílů projektu je proto prodloužení kolejí ve vybraných stanicích pro nákladní vlaky o délce 740 m.

Správa železnic: Optimalizace trati Ústí nad Labem-Střekov – Děčín východ má územní rozhodnutí
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Důležitou součástí prací bude i výstavba nových nástupišť. Realizace stavby se předpokládá v letech 2023 až 2025, její celkové investiční náklady se předpokládají ve výši 9,1 miliardy korun.

Cílem projektu je rekonstrukce trati, která povede ke zlepšení jejích kvalitativních parametrů. Dojde k výstavbě nových nástupišť, ve vybraných stanicích také k jejich přesunutí, čímž se zvýší bezpečnost provozu i komfort pro cestující. Staniční koleje určené pro nákladní dopravu se prodlouží na 740 metrů. Na provoz vlaků bude dohlížet nové zabezpečovací zařízení.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Marek Výborný byl položen dotaz

Podle čeho soudíte, že mají lidovci nárok na post předsedy Sněmovny?

Proč zrovna vy? A nebylo tomu vždy, i za vás tak, že post měla strana vládní koalice? Navíc, co si pamatuji, vy jste nedali SPD ani post místopředsedy, i když by to odpovídalo výsledku voleb. Nepřijde vám to tak nyní až pokrytecké si tento post nárokovat? Že se vám nelíbí Okamura není podle mě argum...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.