Správa železnic vybrala zhotovitele rekonstrukce výpravní budovy v Berouně

23.07.2020 20:29

K nedávno vybudovaným moderním nástupištím v Berouně přibude v brzké době také renovovaná výpravní budova. Správa železnic vybrala zhotovitele její rekonstrukce, kterým je BAK stavební společnost. Stavbaři zahájí dílo v nejbližších dnech, hotovo bude v létě roku 2022. Celkové náklady dosáhnou 288 milionů korun.

Správa železnic vybrala zhotovitele rekonstrukce výpravní budovy v Berouně
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Objekt osobního nádraží v Berouně tvoří komplex tří navzájem propojených budov zahrnující odjezdovou halu, administrativní budovu a provozní prostory. Cílem modernizace je oživení celého objektu a zvýšení cestovního komfortu.

V odjezdové hale dojde k větším dispozičním změnám, přemístění pokladen a vzniku dalších komerčních prostor. Rekonstrukce bude zahrnovat novou fasádu a její zateplení, novou střechu, výměnu oken a dveří a úpravu povrchů stěn, stropů a podlah.

V celém komplexu se vybudují nové rozvody (kanalizace, voda, topení, elektroinstalace). Nově bude objekt osobního nádraží vybaven systémem chlazení a výměny vzduchu. Stavební práce se dotknou i podzemních podlaží, kde se provede nová hydroizolace stěn pod úrovní terénu, sanace sklepních prostor i odstranění vlhkosti. Rekonstrukce bude dále řešit rozšíření informačního a kamerového systému.

Práce budou probíhat po etapách, odjezdová hala bude cestujícím k dispozici po celou dobu prací, i když v omezeném režimu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…