Stanovisko MŠMT k nepřesným informacím TV NOVA

24.01.2016 19:26

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy se ohrazuje proti rychlé mediální zkratce včerejšího zpravodajství televize Nova. Ta odvysílala reportáž, podle které ministerstvo seznamuje žáky základních a středních škol s uprchlickou krizí prostřednictvím materiálů, v nichž se žáci formou hry vžijí do role uprchlíků.

Stanovisko MŠMT k nepřesným informacím TV NOVA
Foto: msmt.cz
Popisek: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy - logo

1. Materiál Hello Czech Republic vydal Úřad Vysokého komisaře Organizace spojených národů pro uprchlíky (UNHCR). Ministerstvo jej nepodpořilo finančně, materiálně ani udělením záštity.

2. Ministerstvo školství tento materiál nedistribuuje. Jedná se o aktivitu neziskového sektoru nabízející jednu z příruček pro učitele, kteří vyučují téma multikulturní výchovy. Záleží pouze na vedení školy a pedagozích, zda tuto příručku použijí.

Kvůli nepřesné informaci zmiňovaného zpravodajství se Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ocitlo pod palbou kritiky a výtek některých občanů. A to odmítáme. Školství by mělo být apolitické, nelze na pedagogy vyvíjet nátlak a nutit jim výukové materiály.

Ministerstvo školství si uvědomuje vážnost tématu a vyzývá zejména média, aby o to pečlivěji dělala svou práci a nevyvolávala v občanech a rodičích dětí zbytečný strach a paniku nepřesnými informacemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …