Starostové z regionu se radili v Sokolově

07.06.2015 11:23

Ve velké zasedací síni Městského úřadu v Sokolově hostili v uplynulém týdnu starosta Sokolova Jan Picka a místostarosta Karel Jakobec své kolegy starosty z okolních měst a vesnic. Vyslechli informace hostů z rady a úřadu Karlovarského kraje a úředníků sokolovské radnice pověřených státní správou pro jejich obce a besedovali s nimi o aktuálních problémech péče o životní prostředí, stavebních řízení, sociální legislativě a dalších oblastí.

Starostové z regionu se radili v Sokolově
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Krajský radní pro životní prostředí a zemědělství Josef Hora a vedoucí odboru životního prostředí a zemědělství na krajském úřadu Regina Martincová informovali představitele místních samospráv o postupu zpracování odpadového plánu kraje, zapojování dalších obcí do akciové komunální odpadové společnosti, o společném působení kraje se společností Ekokom při osvětě na školách v oblasti třídění odpadů, ekologické výchově, o nabídce exkurzí do ekofarem nebo střediska zpracování tříděných odpadů v Černošíně. Starostové se dozvěděli, že informace o povodňové ochraně kraje najdou nyní na povodňovém portálu kraje na krajských webových stránkách a že jim kraj také nabízí pomoc se zprostředkováním žádostí o krajské, vládní i evropské ekologické dotace.

Po publikacích o památných stromech, obojživelnících a plazech v regionu vydal nyní Karlovarský kraj další knížku zvláště chráněných rostlinách kraje a ve spolupráci s geologem Petrem Rojíkem připravuje knihu o místních horninách a minerálech. Publikace jsou neprodejné a lze je pořídit zdarma na Krajském úřadu Karlovarského kraje, odboru životního prostředí a zemědělství. Vedoucí sokolovského odboru životního prostředí Jitce Škrabalové si starostové postěžovali na přemnožená divoká prasata, která pronikají do jejich obcí, a to zejména z území patřících Sokolovské uhelné, na nespolupráci těžařů si stěžovali i při snaze o hubení invazního plevelu bolševníku.

S vedoucí sokolovského stavebního úřadu Ludmilou Švirákovou a tajemnicí sokolovského městského úřadu Miroslavou Kurcovou pak starostové konzultovali problémy s majiteli chátrajících objektů, řešení sousedských pozemkových i stavebních sporů, zneužívání pronájmů obytných prostor sociálně potřebným lidem a podobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Prohřešky na dálnicích

19:02 Celní správa: Prohřešky na dálnicích

V uplynulých dvou týdnech lidé využili téměř letního počasí a státních svátků k cestování. Příslušní…