Státní veterinární správa objevila v Jinonicích neregistrovaný chov 34 kusů ovcí

24.09.2018 22:16

Státní veterinární správa při společné kontrole s Českou plemenářskou inspekcí a Policií České republiky objevila neregistrovaný chov 34 kusů ovcí v Praze – Jinonicích.

Státní veterinární správa objevila v Jinonicích neregistrovaný chov 34 kusů ovcí
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Při kontrole bylo zjištěno, že zvířata jsou držena v nevyhovujících  podmínkách. Na pozemku se nacházely nebezpečné předměty, které mohly zvířata zranit. Ovce neměly dostatek pastvy či sena, chyběl také dostatečný zdroj čisté vody. Rovněž nebyly dodrženy minimální standardy chovu ovcí, např. pravidelné stříhání rouna. Zvířata nebyla označena, jak jim ukládá legislativa, chovatel nevedl ani předepsanou evidenci.

Při šetření případu, byla následně provedena ze strany SVS  také kontrola spřízněné restaurace v Praze 7. V ní byly nalezeny 4 kg neoznačeného jehněčího masa bez doložení původu a dále 23 kg masných polotovarů k výrobě kebabu – rovněž bez jakéhokoliv označení. Veterinární inspektoři produkty znehodnotili obarvením a nařídili jejich likvidaci.Chovateli hrozí pokuta od obce až 500.000 Kč a dále pokuta od České plemenářské inspekce. Společnosti, jež uváděla do oběhu potraviny neznámého původu, hrozí v přestupkovém řízení sankce ve výši až 50 milionů Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…