Státní zemědělský intervenční fond: Podání Jednotných žádostí končí již 16. května

13.05.2016 15:48

Dne 16. května končí řádné podání Jednotných žádostí 2016. K dnešnímu dni jich Státní zemědělský intervenční fond, který žádosti administruje, přijal necelých 20 tisíc. Objem podaných žádostí odpovídá přibližně dvěma třetinám očekávaného množství. Je patrné, že hodně zemědělců nechává jejich podání na poslední chvíli.

Státní zemědělský intervenční fond: Podání Jednotných žádostí končí již 16. května
Foto: SZIF
Popisek: Státní zemědělský intervenční fond, logo

K dnešnímu dni jsme přijali 19 853 Jednotných žádostí. Řádný termín pro jejich podání je 16. května, žadatelé mají ještě možnost využít lhůtu 25 kalendářních dnů po termínu, tedy až do 10. června 2016. U těchto dotačních žádostí však již bude udělena sankce ve výši 1 % z celkově přiznané dotace za každý pracovní den. Žádosti o zařazení do Agroenvironmentálně-klimatických opatření a Ekologického zemědělství již po 16. květnu podat nelze.

Stejně jako v loňském roce je naprostá většina žádostí podávána elektronicky přes aplikaci Portál farmáře s pomocí zaměstnanců Oddělení příjmu žádostí a LPIS Státního zemědělského intervenčního fondu. Nejvíce žádostí bylo prozatím v rámci těchto okresních pracovišť přijato ve Frýdku-Místku, Žďáru nad Sázavou a ve Vsetíně. Rostoucí tendenci má také individuální vyřízení přes Portál farmáře z pohodlí domova či kanceláře, naopak zcela na ústupu je zasílání přes datovou schránku nebo poštou.

Prostřednictvím Jednotné žádosti lze získat dotace v rámci přímých plateb, na neprojektová opatření Programu rozvoje venkova (PRV) a Přechodné vnitrostátní podpory (PVP). Pro letošní žádosti je na přímé platby stanovena částka ve výši 24 miliard korun, z toho 23,2 miliardy půjde z rozpočtu EU a 835 milionů na PVP z národního rozpočtu. Na neprojektová opatření PRV se předpokládá rozdělit 8,5 miliardy korun.

V loňském roce jsme obdrželi přes 29 tisíc Jednotných žádostí, na které bude celkem vyplaceno přibližně 31 miliard Kč.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…