Středočeský kraj: Rada schválila seznam silničních úseků, které nebudou v zimě udržovány

15.10.2022 19:07 | Tisková zpráva

Rada kraje na svém dnešním zasedání schválila seznam silničních úseků, kde nebude provádět zimní údržbu kvůli malému dopravnímu významu.

Středočeský kraj: Rada schválila seznam silničních úseků, které nebudou v zimě udržovány
Foto: Středočeský kraj
Popisek: Středočeský kraj - logo

Od 1. 11. 2022 do 31. 3. 2023 tak nebudou silničáři zajišťovat sjízdnost a schůdnost odstraňováním sněhu a náledí na 280,5 kilometrech komunikací. Všechny dotčené orgány s věcí souhlasí. Nejčastěji jde o krátké úseky na silnicích třetích tříd anebo účelové cesty, například cyklostezky, s naprosto minimálním provozem.

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí

„Rada schválila nařízení, kterým se přesně vymezené úseky stanovily. Navíc krajskému úřadu nařídila, mj., zveřejnit se nařízení včetně seznamu úseků ve Sbírce právních předpisů územních samosprávných celků,“ říká Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy.

Dotčené obce i obce s rozšířenou působností byly se seznamem seznámeny a s návrhem souhlasí. „Ze zimní údržby budou také vyjmuty cyklostezky ve správě Krajské správy a údržby silnic a cyklostezky ve vlastnictví kraje,“ doplňuje Karel Bendl.

Celkově nebude v zimě udržováno zhruba 280,5 kilometru silnic. V oblasti Kladno nebude kraj ošetřovat 84,9 km silnic na 64 úsecích, v oblasti Benešov 16,3 km na 11 úsecích, v oblasti Kutná Hora 116 km na 61 úsecích a v oblasti Mnichovo Hradiště pak 63,4 km v 28 úsecích. Dodejme, že síť silnic, o které se kraj stará (II. a III. třídy), měří zhruba 8,6 tisíce kilometru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Hasiči v Česku vyjížděli k dvacítce požárů, které souvisely s pálením čarodějnic

13:04 HZS ČR: Hasiči v Česku vyjížděli k dvacítce požárů, které souvisely s pálením čarodějnic

Letošní pálení čarodějnic můžeme z pohledu hasičů zařadit mezi ty průměrné za posledních několik let…