Středočeský kraj: Zastupitele souhlasí, že kraj bude ručit za úvěr mladoboleslavské nemocnice na výstavbu parkovacího domu

22.02.2019 22:11

Oblastní nemocnice Mladá Boleslav, a. s., je připravena realizovat stavbu parkovacího domu, který zajistí větší komfort a dostupnost pacientů ke zdravotní péči a tamnímu zdravotnickému personálu usnadní cestu do zaměstnání.

Středočeský kraj: Zastupitele souhlasí, že kraj bude ručit za úvěr mladoboleslavské nemocnice na výstavbu parkovacího domu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova krajského úřadu Středočeského kraje

Za úvěr, který si na stavbu parkovacího domu nemocnice vezme, bude z 80 % ručit Středočeský kraj a 20 % město Mladá Boleslav.

Parkovací dům by měl stát přímo v areálu nemocnice. V současné době již probíhá řízení o jeho umístění, zpracována je i dokumentace ke stavebnímu povolení. „V červenci se předpokládá zahájení přípravy území pro stavbu a v říjnu, po vybrání zhotovitele v otevřeném zadávacím řízení, už samotné zahájení výstavby. Měla by trvat maximálně jeden rok,“ uvedl radní pro oblast bezpečnosti a zdravotnictví Robert Bezděk (ANO 2011).

Projekt parkovacího domu předpokládá, že v osmipodlažní budově bude celkem 640 parkovacích stání. Náklady stavby jsou předběžně vyčísleny na 185,2 milionu korun s DPH, a to včetně potřebného vybavení technologiemi, areálovými komunikacemi a protihlukovými opatřeními. Splatnost úvěru by měla být dvacet let.

Provozovatelem parkovacího domu se má po jeho dokončení stát obchodní společnost Městské parkovací domy Mladá Boleslav, jejímž jediným společníkem je město Mladá Boleslav.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …