Středočeský kraj finančně podpoří akce, které přivedou do regionu návštěvníky

26.02.2018 20:43

Královské stříbření v Kutné Hoře, Kmochův Kolín, Svatováclavská pouť, Oldtimer Bohemia Rally, Kutnohorské léto, Lodě na Labi anebo Skleněný jarmark. To všechno jsou akce, které Středočeský kraj hodlá v letošním roce finančně podpořit.

Středočeský kraj finančně podpoří akce, které přivedou do regionu návštěvníky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova krajského úřadu Středočeského kraje

„Celkem bude krajská podpora směřovat k jedenácti akcím v celkové výši 3,3 milionu korun a organizátorům budou peníze poskytnuty formou individuální dotace,“ informoval radní pro oblast regionálního rozvoje, cestovního a sportu Martin Draxler (ANO 2011).

Všechny krajem podporované akce mohou svým charakterem a tématem, kvalitou realizace i  úrovní služeb přilákat do středních Čech návštěvníky nejen místní a nejbližšího okolí, ale také návštěvníky z různých částí České republiky. „Vítáme, že tyto kulturní a sportovní akce podporují rozvoj cestovního ruchu, zvyšují zájem o náš kraj a rozvíjí dobrou image destinací, v nichž jsou pořádány,“ komentoval rozhodnutí krajské rady M. Draxler. Upřesnil také, že rada vybrané události rozhodla finančně podpořit následující výší finančních prostředků: Oldtimer Bohemia Rally, kterou pořádá Klub historických vozidel Mladá Boleslav, kraj podpoří 180. tis. Kč, Skleněný jarmark, jenž se bude konat ve sklářské huti František, dostane 50 tis. Kč, Kutnohorské léto 60 tis. Kč a akci Lodě na Labi, pořádané Zlatým pruhem Polabí získá 40 tis. Kč.

O finanční podpoře zbylých akcí, jejichž finanční podpora činí více než 200 tisíc korun, musí ještě rozhodnout zastupitelé kraje. Stát by se tak mělo na jejich dubnovém zasedání. Patří k nim již zmíněné Královské stříbření Kutné Hory s předpokládanou finanční podporou 500 tis. Kč a stejnou částkou by měly být podpořeny i akce Mělnické vinobraní a Královský průvod na Karlštejn. 46. ročník Bohemia Rally by měl získat 450 tisíc korun, Kmochův Kolín 250 tisíc korun a soubor šesti cyklozávodů Kolo pro život 600 tis. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…