Svaz průmyslu a dopravy ČR odmítá nátlakovou akci odborů

16.09.2015 7:00

Svaz průmyslu a dopravy ČR (SP ČR) jako nejvýznamnější zástupce zaměstnavatelů v České republice odmítá kampaň odborů za zvýšení mezd. Podle jeho šetření průmyslové firmy již nyní zvyšují mzdy a zaměstnancům poskytují daleko více benefitů než v uplynulých letech.

Svaz průmyslu a dopravy ČR odmítá nátlakovou akci odborů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Svaz průmyslu a dopravy ČR se neztotožňuje s názorem odborových předáků ČMKOS, že zaměstnavatelé nepromítají příznivý vývoj průmyslu do mezd. „Mzdy rostou nejrychleji za uplynulých pět let a budou nadále růst poměrně slušným tempem. Je ale potřeba si uvědomit, že v letech krize se firmám zisky prudce propadly a mzdy přitom snižovány nebyly. Teprve teď se průmysl zotavil z následků krize, od které své zaměstnance chránil. Teď musejí firmy dohánět nedostatečné investice z předchozích let a stabilizace,“ uvedl viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Jan Rafaj.

Podle Svazu průmyslu a dopravy ČR, který zastupuje 10,5 tisíce firem, jež zaměstnávají více než 800.000 pracovníků, se obává, že nátlakovými akcemi odborů může dojít k narušení sociálního smíru, který se dařilo udržet v letech ekonomické recese.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…