TPCA poskytuje pomoc lidem ze zaplavených oblastí

08.06.2013 18:00

Kolínská automobilka TPCA Toyota Peugeot Citroën podpoří zaměstnance a veřejnost z kolínského regionu, které v posledních třech dnech zasáhly ničivé záplavy. Automobilka dnes vyhlásila zaměstnaneckou sbírku a zapůjčuje vozy vlastní výroby Toyota Aygo a Peugeot 107 městu Kolín a tři vozy Toyota RAV 4 humanitární organizaci Člověk v tísni.

TPCA poskytuje pomoc lidem ze zaplavených oblastí
Foto: red
Popisek: Automobilka TPCA

„Tímto krokem chceme vyjádřit solidaritu všem zaměstnancům a občanům v České republice v zaplavených oblastech. Velmi soucítíme s jejich nelehkou životní situací, které jsou nuceni čelit,“ říká Kenta Koide, prezident společnosti.
 
TPCA pomáhá tam, kde je doma, a to především na povodní postiženém Kolínsku. Zaměstnanci, kteří jsou postiženi záplavami, mají nárok na dva dny placeného volna. Společnost zároveň otevřela sbírku, kam mohou všichni zaměstnanci dobrovolně přispívat neomezenou částkou na podporu svých kolegů. Stejnou částku, kterou věnují zaměstnanci, věnuje i TPCA.
 
Městský úřad Kolín obdrží od TPCA dva vozy, Toyotu Aygo a Peugeot 107. Tyto automobily české výroby budou do konce měsíce června využívány pro potřeby města. TPCA bude hradit i provozní náklady těchto vozů, které budou na Kolínsku zajišťovat první pomoc potřebným. Půjde zejména o distribuci čistících a desinfekčních prostředků, na jejichž nákup automobilka přispěla v první fázi částkou 20 tisíc korun.
 
Humanitární organizace Člověk v tísni, která mapuje a zajišťuje potřeby obyvatel v nejtěžších chvílích, získá od kolínské automobilky TPCA tři SUV vozy značky Toyota RAV 4. Organizace Člověk v tísni bude s vozy od 7. června minimálně do 31. července zajišťovat nejnutnější humanitární pomoc, včetně první pomoci na nejvíce postižených místech v regionu. I u těchto vozů hradí pohonné hmoty plně automobilka. Jak městu Kolínu, tak Člověku v tísni tím ušetří další desítky tisíc korun, které bude možné věnovat na pomoc konkrétním lidem v zasažených oblastech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…