Tarifomat.cz nově srovnává ceny elektřiny a plynu

19.10.2013 14:09

Který tarif je pro zákazníka nejvýhodnější? Jak si dohodnout nejlepší podmínky? Na tyto a další otázky pomáhá domácnostem odpovědět nová kalkulačka cen elektřiny a plynu. První srovnávač s certifikací Českého telekomunikačního úřadu již pomohl najít nejlepší možnost v oblasti mobilních tarifů desítkám tisíc lidí a nyní chce rozhýbat trh i v oblasti energií.

Tarifomat.cz nově srovnává ceny elektřiny a plynu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

V nepřehledném světě tarifů za elektřinu a plyn mají zákazníci nový nástroj na srovnání jednotlivých dodavatelů. Domácnosti mohou při použití cenové kalkulačky Tarifomat.cz srazit své náklady o tisíce korun. Například rodina žijící ve středně velkém městském bytě ročně ušetří na elektřině zhruba 2500 Kč a na plynu 1500 Kč. Celkem tak sníží účet za energie o čtyři tisíce korun.

V průměrně velkém domě je pokles výdajů ještě výraznější. Za elektřinu sice rodina ušetří dva tisíce korun, tedy o něco méně, ale úspora plynu dosahuje osmi tisíc korun ročně. A za deset tisíc už je možné pořídit třeba příjemnou dovolenou na horách, nebo u moře.

„Většina lidí se chová konzervativně a nechce dodavatele elektřiny a plynu vůbec měnit, přitom ale zbytečně platí víc, než by museli. Trh s energiemi pro domácnosti je tak logicky další oblastí, kterou bychom rádi rozhýbali. V minulosti jsme díky soustavné práci vytvořili tlak na mobilní operátory, kteří pak začali zlevňovat své tarify. To samé nyní chceme udělat i v segmentu elektřiny a plynu,“ vysvětluje ředitel Tarifomat.cz Pavel Černoch.

Tarifomat.cz zároveň spouští novou funkci speciálních tarifů elektřiny a plynu i pro firmy. Podnikatelé se mohou těšit na ještě výraznější pokles výdajů. „Za všechny mohu uvést jeden příklad z praxe. Provozovatel rezidence s apartmány platil ročně za elektřinu 290 tisíc korun a za plyn 170 tisíc. Díky našim službám ale mohl přejít na takový tarif, že ušetřil sedmdesát tisíc korun na elektřině a dvacet tisíc na plynu,“ říká Pavel Černoch. „Skoro sto tisíc korun ročně už se ve firemním rozpočtu projeví a ušetřené prostředky pak může majitel použít třeba na investice do nového vybavení.“

Systém je přitom velmi jednoduchý. V internetovém formuláři stačí vybrat z nabídky několik údajů o kraji, současném dodavateli, využití energie a Tarifomat.cz najde kombinaci nejvýhodnějších cen v rámci regionu. „Díky unikátnímu algoritmu v naší kalkulačce jsme schopní nalézt to nejvýhodnější řešení pro uživatele opravdu rychle. Následně zájemce kontaktujeme a pomáháme mu v administrativních otázkách, jako je vypovězení smlouvy se stávajícím dodavatelem a podobně,“ vysvětluje Pavel Černoch.

Tarifomat.cz

Tarifomat.cz je první kalkulačka tarifů schválená Českým telekomunikačním úřadem. Tarifomat.cz již pomohl ušetřit více než šedesáti tisícům lidí. Byl založena v srpnu 2011 Romanem Nováčkem a Petrem Fajmonem.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…