Tisícovka nadšených běžců se prohnala pražskou Ladronkou

15.10.2012 18:16

V neděli 14. října se uskutečnil závěrečný sedmý díl běžeckého seriálu RunTour České pojišťovny 2012.

Tisícovka nadšených běžců se prohnala pražskou Ladronkou
Foto: Original Communications
Popisek: RunTour České pojišťovny 2012

V něm po boku profesionálních i amatérských běžců zdolali pěti a deseti kilometrovou trasu také herci ze seriálu Cesty domů, tváře FTV Prima, čeští olympionici a další příznivci zdravého pohybu.

Na startovní čáru pěti kilometrové trati se postavili herec Pavel Soukup a dcerou Patricií, Miroslav Etzler, Lukáš Hejlík, Miroslav Cipra, Česká Miss World 2011 Denisa Domanská a Viktor Limr. O odstartování tohoto závodu se postarali olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda a půvabná Iva Kubelková. Delší desetikilometrovou trať zdolali dvě bratrská dua, již zmíněný David Svoboda se svým dvojčetem Tomášem a sourozenci veslaři Ondřej a Jan Vetešníkovi, jako startér na ně dohlížel olympijský vítěz Jan Železný a krásná Kateřina Brožová.

Vyvrcholením celého běžeckého seriálu bylo předání šeku, jenž se vytěžil ze startovného a dar od Nadace České pojišťovny. Z rukou režiséra Jiřího Adamce, předsedy správní rady Nadace ČP Richarda Kapsy, starostky městské části Prahy 6 Marie Kousalíkové a náměstka generálního ředitele ČP Milana Beneše, tak poputuje 498 500 Kč do FN v Motole. „Peníze poputují Dětskému kardiocentru, které se zabývá především diagnostikou a léčbou vrozených a získaných onemocnění srdce a velkých cév. Cílem bylo vybrat ze všech sedmi závodů tři sta tisíc korun. Mám z takto vysoké šeku obrovskou radost a chtěla bych poděkovat všem, kteří celý projekt podpořili svou účastí a také primáři Dětského kardiocentra prof. MUDr. Janu Janouškovi, Ph.D. a řediteli nemocnice JUDr. Ing. Miloslavu Ludvíkovi, MBA,“ dodala Pavlína Danková, vedoucí Odboru komunikace FN v Motole.

Kromě příjemně a hlavně zdravě stráveného nedělního odpoledne si zúčastnění odnesli domů originální tričko, sportovní lahev, kosmetické balíčky, energetické tyčinky a slevové poukázky
od partnerů. Pro vítěze byly připraveny věcné ceny. Běžci si mohli vyzkoušet přístroj Mizuno Precision Fit, který na základě analýzy chodidel a dalších biomechanických parametrů diagnostikuje charakter nášlapu a doporučí nejvhodnější běžeckou obuv.

Pro ty nejmenší byl připraven dětský závod na jeden kilometr, který odstartovala dětmi oblíbená představitelka Saxany Petra Černocká, Česká Miss 2010 Jitka Válková a moderátorka Eva Decastelo. Vše vyvrcholilo předáním cen RunTour Master sportovcům, kteří absolvovali všechny etapy závodů. Celým sportovním odpolednem Vás provázela Gábina Partyšová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…