Trenér strakonických basketbalistek bude brigádničit v pivovaru DUDÁK

02.11.2014 9:19

Malá sázka o velká piva skončila. Trenér strakonických basketbalistek z týmu Sev-en Ivan Beneš prohrál a musí 5.listopadu prodávat pivo ve strakonickém pivovaru DUDÁK. Pomohou mu i jeho svěřenkyně. Pivovar DUDÁK zve ale všechny svěřence na ochutnávku do degustační místnosti.

Trenér strakonických basketbalistek bude brigádničit v pivovaru DUDÁK
Foto: Pivovar Dudák
Popisek: Pivovar Dudák, logo

Malá prodejna piv, která je součástí pivovaru DUDÁK získá na jeden den zajímavého pomocníka. Společně s několika svými svěřenkyněmi tu bude brigádničit Ivan Beneš, trenér strakonického klubu ženských basketbalistek Sev-en. Vše kvůli tomu, že prohrál sázku s Jaroslavem Tůmou, ředitelem pivovaru DUDÁK, který je posledním měšťanským pivovarem v České republice.

„Vsadili jsme se o to, že basketbalistky zvítězí ve dvou domácích zápasech se Slavií Praha a s Valosunem Brno. Sázkou jsme chtěli hlavně upozornit na vysokou úroven strakonického ženského basketbalu a nalákat diváky do sportovní haly STARZ na oba domácí zápasy,“ vysvětluje Jaroslav Tůma.

Což se také podařilo. Průměrná návštěva nepřesáhla v lonském roce 200 diváků, na první zápas „dudácké“ sázky dorazilo na 400 diváků, na ten druhý ještě o 50 víc.

„Publicita, kterou média sázce věnovala, zvedla zájem o strakonický basketbal. Slavii Praha jsme porazili, ale Brno bylo v utkání nad naše síly. Doufáme, že v příštích zápasech budeme úspěšnější,“ uvádí Ivan Beneš, kterého ve středu 5.listopadu čeká brigáda v pivovarské prodejně piv. Ta stojí hned vedle vrátnice do vjezdu do strakonického pivovaru.

„Na pomoc si vezmu některé silové hráčky týmu. Snad všechno společně zvládneme. Pivo jsem zatím nikdy neprodával. Ale určitě to bude zajímavá zkušenost,“ uvádí Ivan Beneš, které je zároveň i asistentem trenéra ženské basketbalové reprezentace.

Jedno je ale jisté - Ivana Beneše čeká perná šichta. Během roku do malé prodejny jezdí tisíce lidí a prodají se tu stovky hektolitrů piva DUDÁK.

„S přicházející zimou sice zájem o naše pivo klesá, ale v létě se tu za jeden den prodalo i  hektolitrů piva z našeho pivovaru. Největší zájem je v době letních prázdnin. Za červenec a srpen se tu prodalo celkem 1.426 hektolitrů piva,“ uvádí Jaroslav Tůma, který pro fanoušky strakonických basketbalistek přichystal překvapení. Podle něj zápas s Valosunem Brno zásadně ovlivnil výkon rozhodčího a při férovém soudcování by všechno mohlo dopadnout jinak.

„Proto pozveme všechny fanoušky strakonického basketbalu na ochutnávku piva v naší nové degustační místnosti. Termín upřesníme. Každý se ale bude muset prokázat vstupenkou ze zápasu, který se bude hrát 15.listopadu nebo později. Fanoušci se zde také setkají s Ivanem Benešem a některými hráčkami,“ uvádí Jaroslav Tůma.

DUDÁK-Měšťanský pivovar Strakonice a.s. letos slaví 365 let své existence. Od roku 2005 patří městu. V posledních třech letech investuje historicky nejvyšší částky do nutného rozvoje a obnovy pivovarských technologií. Vše zvládá bez půjček a funguje po odečtení nepeněžních operací (odpisů majetku) se ziskem.

Pivovar DUDÁK zaměstnává 60 lidí. S celkovým prodejem téměř 63,5 tisíc hektolitrů v kalendářním roce 2013 patřil Dudák k pivovarům s největší produkcí v oblasti Prácheňska a Pošumaví. Pivovar DUDÁK udržuje klasickou výrobu a zaměřuje se na produkci nepasterovaného piva za použití poctivých surovin (sladu a chmele).

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…