Tureckou železnici zabezpečí české technologie

08.11.2012 9:19

Společnost AŽD Praha podepsala smlouvu na dodávku a instalaci zabezpečovacího a telekomunikačního zařízení pro železniční trať Tekirdag - Muratli a renovaci dálkového řízení dopravy (CTC) Cerkezkoy v Turecku v hodnotě 5,3 milionů Euro.

Tureckou železnici zabezpečí české technologie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Železnice, ilustrační foto

V tendru vyhlášeném Tureckými státními drahami (TCDD) zvítězila turecká společnost Ultra Teknoloji, se kterou AŽD Praha podepsala uvedenou smlouvu jako její hlavní subdodavatel.

Projekt zahrnuje projekci, výrobu, dodávku, instalaci, testování a uvedení do provozu kompletního zabezpečovacího a telekomunikačního zařízení pro bezpečný provoz na této železniční trati.

„Naši nabídku společnosti Ultra Teknoloji jsme vypracovali v souladu s její představou technického řešení a ceny. Přípravu nám usnadnila naše účast v uvedeném tendru a to, že jsme v něm skončili na druhém místě jen s malým odstupem za vítězem“, říká ředitel zahraničního marketingu a obchodu AŽD Praha Ing. Petr Žatecký a dodává: „Turecký trh je velmi náročný a jsme rádi, že jsme uspěli s naším vlastním technickým řešením, které splňuje nejvyšší evropské nároky na bezpečnost provozu na železnici SIL-4. Očekáváme, že kvalitní realizace tohoto díla nám vytvoří podmínky pro získání dalších zakázek v tomto teritoriu“.

Práce na projektu začnou ještě v letošním roce a celé dílo má být dokončeno do konce roku 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…