Turistický spolek Lipenska: Koronavirus přesměroval české a rakouské turisty

08.03.2020 20:40

Koronavirus přiměl turisty přijet na Lipensko. Někteří turisté, kteří chtěli strávit jarní dovolenou v Itálii kvůli koronaviru mění destinaci a jedou raději na Lipensko, které také nabízí stále dobré podmínky pro lyžování, mnoho atrakcí a je hlavně zdravotně bezpečné.

Turistický spolek Lipenska: Koronavirus přesměroval české a rakouské turisty
Foto: tslipenska.cz
Popisek: Turistický spolek Lipenska - logo

Potvrzují to podnikatelé napříč celým Lipenskem. Zvýšený zájem je patrný hlavně ze strany českých a rakouských turistů. I když letošní zima a jarní prázdniny nenabídly ty nejlepší podmínky, kvůli vysokým teplotám, které neumožnily zamrznutí hladiny lipenského jezera, ani ty nejlepší podmínky pro běžkování, teď některým zdejším podnikatelům paradoxně pomáhá koronavirus. Lipensko se tak stává skvělou alternativou na konec jarních prázdnin pro ty, kteří si již naplánovali dovolené a nechtějí zůstat doma.

„Vnímáme pro cestovní ruch negativní kampaň související s koronavirem. Města, kam je navyklá jezdit zejména asijská klientela, hlásí velké propady. U nás zaznamenal propad vlastně jen hotel Relax v Dolní Vltavici, kam naučili jezdit zájezdy asijských hostů na jednodenní návštěvy. V případě zbytku Lipenska, venkovského regionu s ohromnou turistickou nabídkou, je to ale naopak. Lidé, kteří si naplánovali dovolené v italských Alpách, nyní míří k nám na Lipensko a region a podnikatelé jsou na tento větší zájem připraveni,“ shrnuje Jiří Mánek, předseda Turistického spolku Lipenska, který se stará o rozvoj turistiky v celém regionu od Stožce po Rožmberk. Tento trend dokládají mnozí podnikatelé z velkého regionu.

„V Krumlově je nyní dostatek volných kapacit a asijští hosté, kteří nejsou ze zasažených oblastí a mohou cestovat, zůstávají tam. Proto k nám již nepřijedou. Ztráty obsazenosti hodláme kompenzovat zvýhodněnou cenou ubytování pro tuzemskou klientelu,“ sdělil ředitel hotelu Relax v Dolní Vltavici Miroslav Magerstein.

Zájem o náhradu italské dovolené za tuzemskou hlásí například Hotel České Žleby, nebo hotel Marlin v Nové Peci. „Zatím jsme měli jednu takovou rodinu na jeden týden, ale odjížděli s tím, že nás doporučí svým známým, kteří také chtěli jet do Itálie,“ říká Irena Pěšková, která provozuje Penzion U Pěšků v Horní Plané. Stejné tak i Kateřina Rolníková z Penzionu Sen v Černé v Pošumaví. A sérii takových návštěv hlásí i vyhlášený hotel Maxant ve Frymburku. „Byli jsme osloveni s dotazem, zda se nás nějak dotkl koronavirus, zda máme propady, ale nás to bylo obráceně. Díky bleskovému průzkumu nyní zjišťujeme, že i ostatní kolegové mají podobné zkušenosti jako my v Maxantu,“ řekla majitelka hotelu Vladislava Semšová.

„Právě se u nás ubytovala skupina 18 studentů, kteří chtěli jet na dovolenou do Itálie, ale dostali strach, takže u nás jsou v bezpečí. Přitom se u nás dá lyžovat pořád dobře, sjezdovky na Lipně i ve Frymburku jsou výborně připravené pro naše i zahraniční turisty,“ říká Eva Bittnerová majitelka hotelu Barborka v Přední Výtoni.

„Asi jako všichni máme kvůli charakteru letošní zimy trochu propady v tržbách a proto tento nečekaný zájem vítáme. U nás je pro rodiny, které chtěli jet původně do Itálie rozhodně dost místa a rádi se o ně postaráme,“ uzavírá Vladimír Šlajch, provozní vilového rezortu Lakeside Village uprostřed lesa na samotném břehu Lipna mezi Frymburkem a Černou v Pošumaví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…