ÚZSVM: Hanácká kasárna na svého majitele stále čekají

04.09.2021 22:30 | Tisková zpráva

Páteční kolo výběrového řízení s elektronickou aukcí na jedinečná Hanácká kasárna v Olomouci bohužel vítěze nepřineslo. Do elektronické aukce, v němž byla minimální cena stanovena na 262 milionů korun, se přihlásil a ve stanoveném termínu požadovanou kauci složil jeden zájemce, nicméně žádný příhoz v průběhu aukce nepadl.

ÚZSVM: Hanácká kasárna na svého majitele stále čekají
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) proto nyní učiní další kroky, aby jedinečnému a historicky cennému areálu Hanáckých kasáren nalezl co nejdříve nového vlastníka.

ÚZSVM zaznamenal na základě zveřejněné nabídky zájem jak ze strany zahraničních investorů, tak i například ze strany Univerzity Palackého v Olomouci. Univerzita, která by tento objekt využila pro umístění Fakulty zdravotních věd a další projekty, projevila zájem o přímý nákup tohoto areálu s tím, že ÚZSVM navrhne cenu vyhlášenou v prvním kole výběrového řízení. Jednání ohledně možného prodeje areálu univerzitě je naplánováno na příští týden.

Věříme, že se nám podaří najít pro tento výjimečný historický areál v centru Olomouce definitivního vlastníka, který pro něj nalezne smysluplné využití a vdechne mu nový život.

Areál Hanáckých kasáren byl vybudován v polovině 19. století. Památkově chráněný objekt, který tvoří čtyřkřídlá budova, převzal ÚZSVM na základě usnesení vlády v roce 2017 od Ministerstva obrany. Vláda pak v minulém roce schválila jeho prodej. Stavba je významným urbanistickým prvkem města a ukázkou klasicistního vojenského stavitelství s ojedinělou stavební i armádní historií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…