ÚZSVM: Prodej bývalého hotelu v Sušici vynesl 2,3 miliony korun

12.11.2017 22:10

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Klatovech prodal ve výběrovém řízení nemovitý majetek v klidné části města Sušice, v lokalitě zvané Luh. Jednalo se o prodej ideálních spoluvlastnických podílů deseti pozemků, včetně stavby bývalého hotelu Otava. Budovu ve velmi zchátralém a havarijním stavebně-technickém stavu získal ÚZSVM jako odúmrť.

ÚZSVM: Prodej bývalého hotelu v Sušici vynesl 2,3 miliony korun
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Jelikož byl objekt hotelu v posledních letech zcela opuštěn a byl často poškozován drobnými požáry a bezdomovci, měl v době převzetí úřadem již poškozenou, místy propadlou střechou i poškozenou omítku. Dům byl bez dveřních a okenních rámů, s vytrhanou elektroinstalací a vodoinstalací a bez veškerých zařizovacích předmětů. Vzhledem k odlehlosti místa od obytné zástavby byla tato lokalita častým útočištěm bezprizorních občanů pohybujících se na okraji společnosti.

Tato lokalita však také plynule navazuje na Lesopark Luh, který je velmi vyhledávaným a atraktivním místem pro turisty všech věkových kategorií. Součástí lesoparku je ostrov Santos, který byl nominován do soutěže Park desetiletí. Vede zde cyklostezka a turistické stezky Sušické pavučiny. Nachází se zde místní venkovní koupaliště, nedaleko pak krytý aquapark, venkovní Offpark a další sportovní aktivity. Jedná se tedy o velmi turisticky zajímavou polohu s velkým množstvím rekreačních a oddychových aktivit, to vše v docházkové vzdálenosti z centra města Sušice.

I přes svá negativa a výrazné náklady na případnou demolici zchátralého objektu atraktivita okolního místa zvítězila a majetek byl prodán za částku 2,3 miliony korun. Zájemce o koupi předmětného majetku se našel již v prvním kole výběrového řízení. Majetek byl prodán městu Sušice, které se bude snažit oblíbenou rekreační oblast rozšířit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…