ÚZSVM je nejtransparentnější organizační složkou státu za rok 2020

04.08.2021 18:03 | Tisková zpráva

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) získal první místo v hodnocení organizačních složek státu podle K-Indexu od neziskové organizace Hlídače státu.

ÚZSVM je nejtransparentnější organizační složkou státu za rok 2020
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

„Hodnocení ÚZSVM jako nejtransparentnější organizační složky státu mě nesmírně těší a vážím si tohoto úspěchu, který vychází z naší dlouhodobé snahy. Veřejná kontrola a transparentní hospodaření s majetkem jsou naší prioritou,“ řekla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

ÚZSVM se v hodnocení organizačních složek státu umístil na prvním místě s nejlepším A ratingem a v souhrnném hodnocení TOP 100 subjektů ÚZSVM získal šesté místo. V hodnocení TOP 100 subjektů jsou zahrnuty například také státní podniky, příspěvkové organizace, města, státní nemocnice nebo pojišťovny.

Dle webu Hlídač státu činnost ÚZSVM ve sledovaných agendách nevykazuje téměř žádné rizikové faktory. ÚZSVM od roku 2018 drží nejvyšší A rating. V roce 2019 se ÚZSVM v hodnocení organizačních složek státu umístil na pátém místě.

K-Index (index klíčových rizik) je softwarový nástroj neziskové organizace Hlídače státu, který na základě otevřených dat z Registru smluv analyzuje transparentnost úřadů a jejich hospodaření s veřejnými prostředky. Slouží jako srovnávací a hodnotící nástroj, který má za cíl zlepšit a kultivovat chování státních institucí. Pomocí dat z Registru smluv umí K–Index identifikovat riziková místa ve smluvních vztazích státu a soukromých subjektů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…