ÚZSVM převzal od NPÚ nevyužívanou budovu v Ústí nad Labem

09.10.2017 18:04

Pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Ústí nad Labem převzalo podle zákona o majetku státu od Národního památkového ústavu (NPÚ) nevyužívanou administrativní budovu v centru města.

ÚZSVM převzal od NPÚ nevyužívanou budovu v Ústí nad Labem
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Budovu NPÚ nepotřebuje k plnění svých úkolů, a proto rozhodl o její nepotřebnosti a předal ji do správy ÚZSVM.

Administrativní budova se nalézá po levé straně ulice Králova Výšina směrem po jejím ostrém stoupání od středu krajského města. Užívání nemovitosti bylo zahájeno v roce 1926. NPÚ provedl cca před 25 lety úpravy domu. Jednalo se o částečné vnitřní úpravy celé nemovitosti, která byla přeměněna z bytového domu o třech bytech a prodejny na administrativní budovu. V katastru nemovitostí je však budova dále vedena jako budova pro bydlení.

Budova má částečně zapuštěný suterén a tři nadzemní podlaží, v každém podlaží jsou tři místnosti, chodba, schodiště a WC. Vlastní nemovitost stojí na mírně se svažujícím pozemku o velikosti 316 m². V budově je rozvod vody a kanalizace, vytápění budovy je zajištěno elektrickými přímotopy. Budova je delší dobu prázdná a nevyužívaná.

S nemovitostí souvisí vedlejší stavba (kolna a sklad), která je ve velmi špatném technickém stavu, a také venkovní úpravy (plot, vrata, opěrná zeď z lomového kamene). Na pozemku se nacházejí trvalé porosty.

ÚZSVM budovu přednostně nabídne organizačním složkám státu a státním organizacím. V případě jejich nezájmu zajistí její aktuální ocenění a nabídne k prodeji široké veřejnosti formou výběrového řízení s následnou aukcí. Již nyní ÚZSVM eviduje o tuto nemovitost předběžný zájem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…