ÚZSVM převzal poslední pozemky z Mapy majetku státu v okrese Žďár nad Sázavou

25.08.2019 19:44

Pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) ve Žďáru nad Sázavou převzalo poslední tři pozemky z Mapy majetku státu evidované v okrese Žďár nad Sázavou.

ÚZSVM převzal poslední pozemky z Mapy majetku státu v okrese Žďár nad Sázavou
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Původně byly pozemky o celkové výměře 44 m2 zapsány na již neexistující subjekty – Státní statek Smiřice státní podnik a Státní statek Křižanov. Dva z pozemků o výměrách 5 a 7 m2 tvoří zatravněný pás podél silnice uvnitř obce a třetí je částí koryta vodního toku.

Celkem bylo v působnosti pracoviště ve Žďáře nad Sázavou převzato 43 pozemků v 15 různých katastrálních územích. Řada těchto nemovitostí již byla převedena díky práci zaměstnanců ÚZSVM na nového vlastníka.

ÚZSVM v roce 2015 vypracoval unikátní inventuru nemovitostí zapsaných v katastru nemovitostí na stát – Mapu majetku státu. Díky ní zjistil, že v České republice se nacházelo 25 557 nemovitostí, které byly zapsány na státní subjekty zaniklé, nedohledané, nedostatečně identifikované či v likvidaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…