ÚZSVM prodal budovu v Ústí nad Labem, převzatou od Národního památkového ústavu

13.01.2019 14:57

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Ústí nad Labem prodal v prvním kole výběrového řízení budovu převzatou od Národního památkového ústavu za 3,5 milionu korun.

ÚZSVM prodal budovu v Ústí nad Labem, převzatou od Národního památkového ústavu
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Předmětem výběrového řízení s aukcí byla administrativní budova stojící v ostrém stoupání ulice Králova Výšina, blízko centra města Ústí nad Labem, včetně příslušného pozemku o rozloze 316 m2. Stáří nemovitosti je odhadováno na cca 91 let. Národní památkový ústav, který budovu od roku 1993 vlastnil, provedl po zakoupení budovy úpravy domu. Jednalo se o částečné vnitřní úpravy celé nemovitosti, která byla přeměněna z bytového domu o třech bytech a prodejny na administrativní budovu.

Budova má částečně zapuštěný suterén a tři nadzemní podlaží, v každém podlaží jsou tři místnosti, chodba, schodiště a WC. ÚZSVM budovu přednostně nabídl bezúplatně organizačním složkám státu a státním organizacím. Žádná organizace však o tuto budovu neprojevila zájem, proto bylo rozhodnuto o jejím prodeji veřejnosti formou výběrového řízení s aukcí.

Nemovitosti se podařilo prodat již v prvním kole výběrového řízení. Minimální kupní cena byla stanovena ve výši 2 981 800 Kč. Do výběrového řízení byly doručeny dvě nabídky, z nichž vyšší nabídka v listinné podobě byla předložena na částku 3 003 000 Kč. Výběrového řízení se účastnili oba účastníci a měli také zájem o následnou aukci. Minimální výše příhozu ke zvýšení kupní ceny byla pro aukci stanovena na 100 000 Kč. V průběhu aukce došlo ke třem příhozům, během nichž se kupní cena vyšplhala na konečných 3 500 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…