ÚZSVM v Hradci Králové hostil v listopadu rezortní setkání MPSV k problematice dislokací

09.12.2018 10:27

Zástupci Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM), Ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV), Úřadu práce České republiky a České správy sociálního zabezpečení se sešli v budově sídla Územního pracoviště Hradec Králové ÚZSVM, aby prodiskutovali témata společného zájmu z oblastí činnosti dislokačních komisí, úspor na dislokacích, konkrétních dislokací v území a nad daty evidovanými v CRAB v působnosti Regionální dislokační komise Hradec Králové.

ÚZSVM v Hradci Králové hostil v listopadu rezortní setkání MPSV k problematice dislokací
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

?Zástupcům institucí rezortu MPSV byly prezentovány výsledky činnosti regionální dislokační komise a práce ÚZSVM na úpravách dislokací v území. Díky spolupráci s Úřadem práce ČR a s dalšími složkami se daří připravovat změny v dislokaci, a to i přemístěním pracovišť z nestátních prostor do prostor ve státních administrativních budovách.

V připravených prezentacích byly hostům předány praktické poznatky z předkládání materiálů na jednání RDK včetně popisu nejčastěji se vyskytující nedostatků při zpracovávání materiálů, odkazy na vzorové materiály a další důležité informace ohledně k jednání RDK.

Účastníci byli informováni o aktuálním monitoringu ÚZSVM k výdajům na provoz a údržbu administrativních budov. Na základě výstupů z CRAB byly zpracovány přehledy administrativních budov, ve kterých byly za rok 2017 překročeny výdaje na provoz
za komodity a služby (studená voda, teplo, plyn, elektrická energie, ostraha a úklid). Tyto přehledy byly zaslány na jednotlivé organizační složky státu se žádostí o vysvětlení nadprůměrných výdajů a o navržení možných opatření, které povedou k úsporám z provozu administrativních budov.

V rámci setkání byla zhodnocena aktuální situace v dislokaci zúčastněných složek v jednotlivých lokalitách a výhled v dalším období. ÚZSVM zmapoval současnou dislokační situaci Úřadu práce ČR a navrhl možná dislokační řešení. Obě státní instituce budou nadále jednat a hledat nejvhodnější a ekonomicky nejvýhodnější řešení dislokačních změn.

Následná diskuze a praktické ukázky ze systému CRAB se týkaly zadávání dat do CRAB, jejich správnosti a úplnosti, možností výstupů formou reportů z CRAB, oprav chybných údajů v CRAB a dalších.

Setkání bylo ze strany rezortu MPSV resp. přítomných účastníků velmi kvitováno a jistě přispěje k dalšímu zajištění dobré spolupráce a k co nejvyšší efektivitě jejích výstupů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…