ÚZSVM v Hradci Králové šetří náklady státu za komerční nájmy

26.07.2016 16:17

Od začátku tohoto roku byly v rámci pracoviště ÚZSVM v Hradci Králové realizovány dislokační záměry s celkovou úsporou přibližně půl milionu korun.

ÚZSVM v Hradci Králové šetří náklady státu za komerční nájmy
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

Regionální dislokační komise ÚZSVM v Hradci Králové rozhoduje o hospodárnějším rozmístění státních institucí v Královéhradeckém, Pardubickém, části Libereckého kraje a části Kraje Vysočina. V těchto krajích je pět okresních a 33 dalších měst a obcí, ve kterých státní instituce sídlí v nekomerčních nájmech. Tato pozitivní skutečnost je výsledkem spolupráce jednotlivých státních institucí s ÚZSVM.

Příkladem činnosti úřadu může být umístění Státního zemědělského intervenčního fondu z komerčního nájmu do prostor regionálního pracoviště ÚZSVM v Jičíně. Tato dislokace ušetřila státu 143 tisíc korun ročně a došlo tak k efektivnějšímu využití budovy ÚZSVM. Dalším podobným případem je i přestěhování Probační a mediační služby do objektu Státní veterinární správy v Pardubicích.

V druhé polovině tohoto roku jsou plánovány přemístění pracoviště Finančního úřadu v Havlíčkově Brodě. Dojde tak k úspoře značných finančních prostředků, které byly původně plánovány na rekonstrukci dřívějšího sídla úřadu. Dále je naplánováno optimálnější využití objektu Ministerstva zemědělství v Chrudimi, který by mohli využívat také pracovníci místní Probační a mediační služby. Tím se i Chrudim připojí k okresním městům, kde bude vyřešen problém s nájemním užíváním administrativních prostor.

Hlavním cílem je snížení výdajů státního rozpočtu za hrazený nájem. V případě, kdy nelze v lokalitě přejít do státního objektu, jsou státní složky vyzývány ke snížení výše aktuálního nájemného. Vedle naznačených úspor umožňují státní složky pronájem i nestátním subjektům. Za tyto pronájmy inkasuje ÚZSVM v Hradci Králové ročně téměř 1,5 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…