ÚZSVM v Teplicích se podařilo prodat rozsáhlé pozemky v Krušných horách

12.01.2019 20:03

Předmětem výběrového řízení s aukcí byly dva volně přístupné pozemky o celkové rozloze 40 497 m2, ležící na okraji obce Moldava, v katastrálním území Nové město u Mikulova, těsně za objekty rekreačních chat. Nachází se na území horské oblasti Krušných hor.

ÚZSVM v Teplicích se podařilo prodat rozsáhlé pozemky v Krušných horách
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Větší z pozemků o rozloze 39 630 m2 je horskou loukou svažitou k jižnímu okraji. V horní části se nachází zpevněná asfaltová plocha parkoviště, která sloužila u dnes již nefunkční čerpací stanice. Možnosti využití pozemku jsou dány platným územním plánem Moldavy a jsou také omezeny zařízeními liniových staveb, jež se na pozemku nacházejí - např. součástí liniové stavby vodovodního řádu je malá stavba technického zařízení.

Na druhém pozemku o rozloze 867 m2 se rovněž nachází kus zpevněné asfaltové plochy parkoviště, zbývající plochu pozemku tvoří zelený pás s trvalými porosty. Větší z pozemků se současně nachází v povodí vodního toku Divoká Bystřice a v ochranném pásmu vodárenské nádrže Lehnmühle ležící za hranicemi v Německu. Na pozemku se též nachází přivaděč pitné vody Moldava. Dle platného územního plánu obce menší pozemek leží v zastavěném území na ploše smíšené obytné a větší pozemek, vzhledem ke své rozloze, leží v několika územích mimo jiné v zastavěném území na ploše pro rodinou rekreaci a v nezastavěném území na ploše vodní a vodohospodářské. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových získal tyto pozemky do příslušnosti hospodařit po ukončení činnosti okresních úřadů.

O pozemky nebyl dlouho zájem, nakonec se je podařilo zpeněžit v šestém kole výběrového řízení s aukcí. V tomto kole byla minimální kupní cena stanovena ve výši 1 635 000 Kč. Jediný účastník výběrového řízení nabídl kupní cenu ve výši 1 641 000 Kč a stal se tak novým vlastníkem těchto pozemků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…