ÚZSVM získal pozemek v hodnotě 18 milionů, pocházející z trestné činnosti

04.06.2020 22:48

Středočeské pracoviště ÚZSVM získalo na základě rozsudku Městského soudu v Praze pozemek v okrese Praha-západ, který byl zabrán odsouzené osobě.

ÚZSVM získal pozemek v hodnotě 18 milionů, pocházející z trestné činnosti
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Jedná se o pozemek o výměře 1,3 hektaru na hranici zastavěného území obce Jesenice, který byl oceněn na hodnotu přesahující 18 milionů Kč. Odsouzená osoba byla pravomocně uznána vinnou ze spáchání trestného činu podvodu, kdy její činnost spočívala v úmyslu získat majetkový prospěch. Dálkovým elektronickým přístupem do katastru nemovitostí a následným výpisem z pozemkové knihy si vytipovávala nemovitosti s chybějícím identifikátorem vlastníka, které nebyly zahrnuty do dědických řízení po posledních zapsaných vlastnících, a ani nebyly převedeny na stát.

Poté si odsouzená osoba opatřovala falešné listiny, např. notářské zápisy, plné moci, kupní smlouvy, na základě kterých docházelo k převodu nemovitostí na její společnosti.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…