Uctění památky Olgy Havlové při příležitosti 21. výročí jejího úmrtí

18.01.2017 19:15

V pátek 27. ledna uplyne 21 let od úmrtí Olgy Havlové, první manželky prezidenta Václava Havla a zakladatelky Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové (VDV). Zástupci nadace a její příznivci uspořádají tento den na Vinohradském hřbitově pietní akt - zapálení svíčky za paní Olgu, na který zvou i širokou veřejnost.

Uctění památky Olgy Havlové při příležitosti 21. výročí jejího úmrtí
Foto: wikipedia
Popisek: Olga Havlová, bývalá první dáma.

Olga Havlová se po sametové revoluci stala první dámou a tato role ji umožnila angažovat se aktivně v oblasti charity a dobročinnosti. V roce 1990 založila Výbor dobré vůle s cílem pomáhat lidem se zdravotním postižením, lidem opuštěným a diskriminovaným v jejich začlenění do společnosti. „Výbor dobré vůle dodnes plní odkaz Olgy Havlové – pomáhá tam, kde je nejvíce potřeba, kde nikdo další pomoc nenabízí,“ říká Monika Granja, ředitelka Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové. „Každý rok dokážeme pomoci tisíci jednotlivců a několika stům organizací, které poskytují sociální služby,“ doplňuje Monika Granja.

Pietní akt se uskuteční v den 21. výročí úmrtí paní Olgy, 27. ledna v 15:30 u jejího hrobu na Vinohradském hřbitově. Za účasti Ivana M. Havla, bratra prezidenta Václava Havla a člena správní rady VDV, a Petrušky Šustrové, disidentky, překladatelky a publicistky, zde přítomní zapálí svíčku za paní Olgu.

Výbor dobré vůle, který Olga Havlová založila, letos oslaví již 27 let svého fungování. O tom, že odkaz paní Olgy je stále živý, svědčí i 23. ročník udílení Ceny Olgy Havlové. Tato cena je udílena lidem se zdravotním postižením, kteří navzdory svému handicapu pomáhají ostatním. Po úmrtí paní Olgy se cena stala i vzpomínkou na osobnost, která se vždy zastávala práv ohrožených občanů. Udělení ceny se letos uskuteční 29. května v Černínském paláci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…