Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových: Příjmy v první polovině tohoto roku dosáhly 770 milionů korun

22.07.2019 11:48

Příjmy Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) dosáhly v období od ledna do konce června roku 2019 celkem 769,5 milionu korun. Oproti stejnému období roku 2018 se jedná o nárůst o více jak 73 milionů korun.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových: Příjmy v první polovině tohoto roku dosáhly 770 milionů korun
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

„V příjmech je pro nás rok 2019 zatím velmi úspěšný, za první polovinu roku jsme dosáhli již 84,5 % celoročního závazného ukazatele pro celý rok. Částku 769,5 milionu korun vnímám velmi pozitivně už jen z toho důvodu, že značná část agendy úřadu žádné příjmy negeneruje nebo příjmy inkasuje jiný subjekt. Tak je tomu například v případě zastupování jiných organizačních složek státu v právních sporech v hodnotě desítek miliard korun, řešení nesprávného vlastnictví nemovitostí v katastru či při prodeji majetku v režimu privatizace. Nově také odvádíme část příjmů z prodeje majetku z trestné činnosti na speciální fond Ministerstva spravedlnosti pro odškodňování obětí trestných činů, “ řekla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

Největší část příjmů ÚZSVM tvořily příjmy z prodeje nepotřebných státních nemovitostí, které dosáhly 480,8 milionu korun. Stejně jako v předchozím roce se na výsledné částce z prodejů nejvíce podílely příjmy z prodeje pozemků (282,9 milionu korun), následované příjmy z prodeje ostatních nemovitostí, tedy budov nebo bytů, (170,1 milionu korun) a příjmy z prodaného finančního majetku (27,8 milionu korun).  Z pronájmů získal ÚZSVM od ledna do konce června 2019 celkem 147,3 milionu korun (přičemž 115,8 milionu korun tvořily příjmy z pronájmu pozemků a 31,5 milionu korun z pronájmu ostatních nemovitostí).

K nejdražším prodaným položkám v tomto roce patří řadový dům na pražském Břevnově za 15,8 milionu korun nebo budova bývalého finančního úřadu v Havlíčkově Brodě za 16 milionů korun. ÚZSVM dále úspěšně prodal pět pozemků v Mladé Boleslavi za 11,8 milionu korun, bývalý hotel Dix u Železné Rudy za 9,4 milionu korun nebo pozemek v Chrášťanech za 8,06 milionu korun.

Aktuálně nejvýznamnějšími nemovitostmi v nabídce jsou areál v Plzni za 42 milionů korun vhodný i k bytové výstavbě a areál bývalé kynologické stanice s vilou z roku 1930 v blízkosti zoologické zahrady, který je nabízen za minimální cenu 23 milionů korun. Dále jde o rozlehlý pozemek na pražské Ruzyni, který je vhodný k rezidenční výstavbě a ÚZSVM ho nabízí za 35 milionů korun. Zájemci o netradiční druh nemovitosti pak mohou ocenit možnost odkoupení zámku Načeradec, který je nabízen v dražbě za minimální cenu 15 milionů korun nebo připravovaný prodej rodinného domu v Kostelci u Zlína, který stát získal po tzv. lihové mafii.

Na zvláštní účet Ministerstva spravedlnosti pro odškodňování obětí trestných činů ÚZSVM za první pololetí 2019 odvedl téměř 25 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.