Úřad vlády: Praha bude mít další mobilní centrum, které umožní očkování bez registrace

17.07.2021 7:34

Předseda vlády a ministr zdravotnictví otevřou v Praze další mobilní očkovací centrum, které umožní očkování bez registrace.

Úřad vlády: Praha bude mít další mobilní centrum, které umožní očkování bez registrace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

Předseda vlády Andrej Babiš a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch otevřou v pondělí 19. července další mobilní očkovací místo v obchodním centru Nový Smíchov. Do tohoto očkovacího místa budou moci zájemci o očkování přijít bez předchozí registrace.

Očkovat se zde bude vakcínou moderna. V Praze tak během jednoho týdne vzniká třetí místo, kde se zájemci nemusí dopředu registrovat. Ministerstvo zdravotnictví tak reaguje na velký zájem lidí o tuto formu očkování.

Otevření se také zúčastní ředitel FN Motol Miloslav Ludvík, jehož nemocnice bude očkování v tomto atraktivním místě zajišťovat, a dále ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny Zdeněk Kabátek.

Termín
19. července 2021

Program
09.00 – slavnostní zahájení
09.05 – prohlídka očkovacího centra
09.10 – krátký tiskový brífink
Místo: OC Nový Smíchov, 2. patro

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…