Úřad vlády šetří, tři roky po sobě opakovaně snížil náklady na své hospodaření

06.06.2017 21:10

Úřad vlády ČR se důrazně ohrazuje proti lživému tvrzení předsedy hnutí ANO Andreje Babiše. Ten v rozhovoru pro deník Právo zkritizoval Úřad vlády ČR kvůli údajné nehospodárnosti. Úřad vlády přitom, jak vyplývá i z pravidelně zveřejňovaných výročních Zpráv o činnosti Úřadu vlády, zavedl za současné vlády účinná úsporná opatření. Pro vedení Úřadu vlády ČR je šetrná správa a snižování provozních nákladů jednou z hlavních priorit.

Úřad vlády  šetří, tři roky po sobě opakovaně snížil náklady na své hospodaření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

Díky těmto úsporným opatřením se náklady na hospodaření Úřadu vlády ČR za vlády Bohuslava Sobotky již tři roky po sobě snižují. Z celkového objemu rozpočtu ve výši 1 011,5 milionu korun, který měl úřad v roce 2016 k dispozici, vyčerpal během loňského roku celkem 873,4 milionu korun, tedy jen 86,3 %.

U žádné z rozpočtových položek Úřad vlády nepřekročil předpokládanou částku. Jen na energiích se podařilo meziročně ušetřit 1,7 milionu korun, tj. o cca 36 procent méně oproti původnímu plánu. Například v oblasti poradenských, konzultačních a právních služeb ušetřil Úřad vlády oproti schválenému rozpočtu na rok 2016 40 procent nákladů.

Tvrzení Andreje Babiše pro deník Právo je tedy zjevně nepravdivé. Svými neuváženými a nepodloženými výroky předseda hnutí ANO poškozuje dobré jméno Úřadu vlády ČR a znehodnocuje i práci všech jeho zaměstnanců.

Výroční zprávy o hospodaření jsou zveřejněny na webové stránce Úřadu vlády ČR na adrese http://www.vlada.cz/cz/urad-vlady/zpravy-o-cinnosti-uvcr/zpravy-o-cinnosti-uradu-129680/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.