Ústecký kraj: Brána do Čech se otevřela i na drážďanských městských slavnostech

25.08.2023 22:02 | Tisková zpráva

Rekordních 650 tisíc návštěvníků dorazilo na letošní akci Canaletto Dresden, která je největším městským festivalem v Německu a nejvýznamnější akcí ve Spolkové zemi Sasko. Třídenní veselí v ulicích Drážďan zahrnuje krom pestrého kulturního programu také prezentaci regionů a měst. Ústecký kraj zde ve spolupráci se Zahraničním zastoupením Agentury CzechTourism představil návštěvníkům své krásy.

Ústecký kraj: Brána do Čech se otevřela i na drážďanských městských slavnostech
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

Multižánrová hudba, celá paleta atrakcí, působivé show, dobré jídlo a pití a samozřejmě podmanivá atmosféra každoročně láká na Canaletto tisíce návštěvníků. Letošní ročník akce se svou účastí řadí mezi nejúspěšnější. A to i přesto, že teploty připomínaly tropy.

Podobné akce jsou dobrou příležitostí, jak Ústecký kraj představit velkému okruhu potenciálních návštěvníků. Pro saský trh je kraj velmi zajímavý. Obecně kvůli blízkosti, ale i díky velmi dobré dopravní dostupnosti, kvalitním službám pro turisty i množství zajímavých turistických cílů.

Návštěvníci akce se zajímaly hlavně o nabídky týkající se aktivního outdooru (cyklo, tracking) v oblastech kraje se zachovalým přírodním bohatstvím. Velký zájem byl také o cyklostezky Labská stezka a cyklotrasa Ohře. Velké téma bylo také lázeňství.

Přišlo mnoho dotazů ohledně situace v Českém Švýcarsku, zejména oblasti zasažené požárem v loňském roce. Návštěvníci se zajímali převážně o přístupnost turistických cílů Pravčická brána a soutěsky v Hřensku. Značný zájem byl i o nově proznačené cyklotrasy po podstávkových domech v rámci projektu „Za společným dědictvím na kole i pěšky“.

Stánek CzechTourism se zastoupením Ústeckého kraje a dalších regionů České republiky poctila svou návštěvou i generální konzulka České republiky v Drážďanech JUDr. Markéta Meissnerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…