Ústecký kraj: Nemocnice v Mostě má nového primáře psychiatrického oddělení

16.02.2022 9:48 | Tisková zpráva

Krajská zdravotní, a. s. – Nemocnice Most, o. z., má nového primáře psychiatrického oddělení. Od 1. února funkci vykonává Jakub Albrecht. Jeho prvořadým úkolem v pozici primáře je revitalizace psychiatrického oddělení mostecké nemocnice v souladu s vizemi a cíli Krajské zdravotní, a. s., a reforma péče o duševní zdraví tak, aby psychiatrická péče byla pro pacienty dostupná moderní, dlouhodobě stabilní a kvalitní.

Ústecký kraj: Nemocnice v Mostě má nového primáře psychiatrického oddělení
Foto: Ústecký kraj
Popisek: Ústecký kraj, logo.

„Rád bych pana doktora Albrechta přivítal v našich řadách. Provází ho pověst erudovaného odborníka a já věřím, že jeho profesní kvality naši pacienti ocení,“ uvedl generální ředitel Krajské zdravotní, a. s., Petr Malý. „Od nového primáře očekáváme především stabilizaci a rozvoj psychiatrie v mostecké nemocnici. Toto oddělení poskytuje psychiatrickou péči pro značnou část Ústeckého kraje a jeho role je tak velmi důležitá,“ doplnil ředitel Nemocnice Most, o. z., Pavel Markalous.

V krátkém čase se již podařilo obnovit v mostecké nemocnici konziliární službu pro všechna oddělení a v současné době již psychiatrické oddělení poskytuje také ambulantní péči. „Intenzivně připravujeme další kroky, které posunou standard péče do 21. století. Budoucnost psychiatrie vidím ve větším využití nefarmakologických léčebných postupů. Dalším krokem je zřízení neurostimulačního centra. Na české poměry se jedná o relativně unikátní specializované pracoviště, které budou využívat nejen pacienti s duševními poruchami, ale i pacienti se somatickými diagnózami. Biologická léčba je především moderní, vysoce účinná, rychlá a dobře snášená. Chceme poskytovat nejkvalitnější dostupnou péči a těší nás, že vedení Krajské zdravotní snahy o modernizaci plně podporuje,“ doplnil primář Psychiatrického oddělení Nemocnice Most, o. z., Jakub Albrecht.

MUDr. Jakub Albrecht, Ph.D., vystudoval 1. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, nejprve v oboru všeobecného lékařství, následně v doktorském studiu psychologie. Praxi a profesní zkušenosti získal na Psychiatrické klinice Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, kde působil přes 10 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…